SÜPER pahalı otoyollar. Aşırı maliyetli köpüler. Çok para harcanmış tüneller, alt ve üst geçitler, alt yapıda ve üst yapıda gerçekleştirilen fiziki iyileşmeler. Vatandaş bayramda sevdiklerine, yakınlarına “huzur ve güven içinde” seyahat ederek gitsin, geri dönsün diye yapıldı. Alt yapı ve üst yapı! Hepsi ülke için.

Vatandaşın vergisiyle dikildi. Bu bayrama çok ağır ve derin bir ekonomik krizle girdik. Ailelerin yüzde 60-70’i bayram alışverişi yapmakta zorlandı. Geçen yıl bayramda şehirler arası otobüs firmaları ek sefer yapardı, bu yıl otobüsler yarı yolcuyla yetindiler.

SORU:

Demirel’in, Özal’ın yaptırdığı köprüleri Karayolları işletiyor. Bu köprülerden bayramda vatandaş parasız geçti. Erdoğan döneminde yapılan köprüler ise bayram günü geçiş paralı olmaya devam etti. Erdoğan bu ayrımı niçin yaptı?

★★★

SORU: Deprem geçiren 11 kentin 11’i de fay hattı üzerinde kurulduğu ve 509 yıldan beri enerji biriktirdiği biliniyordu. Deprem bilimci profesörler; “oy kazanmak için çıkartılan imar aflarının cinayet olduğunu” hep söylüyorlardı. Bu iki uyarıya rağmen imar aflarının Meclis’ten çıkması için parmak kaldıranlar hangi yüzle yeniden seçilmek için aday oldular?

SORU:

Depremde yıkılan şehirlere neden 2 gün sonra, ilçelerine 3 gün sonra, köylerine de 4 gün sonra ulaşılabildi? Bu gecikme için bir tek sorumlu bile çıkıp istifa etmedi, neden?

SORU:

Depremde yakınları ölen ve evleri yıkılanlara yardım için yapılan ancak iktidar propagandasına dönüşen “Tek Yürek Kampanyasına” ismini, şirketini, kimliğini açıklayarak yardım vaadi yapanlardan önemli bir bölümü sözlerinde durmadılar. Halk bu sahtekarların kim olduğunu bilmek istedi. Bunların isimlerinin açıklanmasını kim engelledi?

SORU:

155 yıllık geçmişi olan Kızılay’ın tarihinin en kötü, en beceriksiz, en şımarık yönetiminin bu depremler sırasında yaşadı. Kızılay yönetimine iktidar yanlısı kişilerin hegemonya kurdukları ve çadırı da parayla sattıkları ortaya çıktı. Kızılay Başkanı istifa etmedi ve istifaya da zorlanmadı. Onu koruyan güç kim?

★★★

SORU:

İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri el değiştirince iki başkan Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu döneminde bulup çıkardıkları 100’e yakın yolsuzluk dosyasına İç İşleri Bakanlığı, “bu bizim işimiz” diye el koydu? Bu kadar zaman geçti, sonuç niye çıkmadı?

SORU:

128 milyar doların nasıl buharlaştığı, sorumluların kimler olduğu çok net olarak anlatıldı. Bu konuda niçin hiçbir soruşturma açılmadı?

SORU:

İçişleri Bakanı suç örgütü lideri Sedat Peker’den bir politikacının her ay 10 bin dolar aldığını söylemişti. Üzerinde saatlerce TV’de tartışma programları yapıldı. Bu politikacı kimdi, adı niçin açıklanmadı?

★★★

SORU:

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, polislerin desteği ile Ankara’ya gelen tetikçiler tarafından öldürüldü. MHP üyesi bir milletvekilinin de cinayeti işleyenleri evinde korumaya aldığı ortaya çıktı. Bu cinayetin vuranı yakalandı, vurduranı ortaya çıkmadı, çıkarılmadı, cinayet kapatılmaya çalışıldı neden?

SORU:

SOMA’ da maden kazası oldu. 301 işçi canından oldu. Kazada ihmali olan üst düzey yetkiler ceza almadı. Ermenek de de maden kazası oldu yine işçiler hayatlarını yitirdiler. Yine üst düzey yetkililer hesap vermediler. Amasra’da maden kazası oldu. 42 madenci canından oldu. Hayatını yitiren işçilerin yakınları, “göreceksiniz suçu ölen işçiye yükleyecekler” diye ilk gün açıklama yaptılar. Gerçekten aylar sonraya sarkan mahkemelerde suçun ölenler arasında olan işçiye yüklendi. Bu adaletsiz düzen gücünü nereden alıyor?

Çok soru var.

Sormak sevap.

23 Nisan Milli Egemenlik Bayramınız da kutlu olsun.

Neler gördük... Neler yaşadık... Neler duyduk... UNUTMA!

Her geçen gün sevap soru doğuruyor!


Arife günü de “sevap yazacak” soru doğurarak kapandı. İstanbul’da Üsküdar’da Salacak sahilinde Belediye ekipleri, “kaçak yapılmış” büfeleri yıkmaya gitti. Kaçak büfe sahiplerinden biri elinde tabanca çatıya çıktı. Bu adam bu cüreti hangi anlayıştan aldı? Arife gönünden bir gün önce de İstanbul’da Ataşehir’de CHP Seçim bürosu kurşunlandı. Birkaç hafta önce de İYİ Parti İstanbul İl binası kurşunlanmıştı. Bayram günü de iktidar partisi AKP’nin Çukurova binası kurşunlandı.  Bu kurşun yağdırıcılar kime güveniyor? Günler sorana sevap yazacak sorularla geçiyor.