Leziz tariflere kulak verin
Ramazan ayını ölçülü beslenerek tamamlayan kişilerin mükemmel bir detoks yaptığını söylemeden geçemeyeceğim. Aynı düzeni bayramda da sürdürmek çok önemli. Ancak “Tatlısız bayram olmaz” diyorsanız, işte size birbirinden sağlıklı tarifler...
Chia supangle (2 kişilik)
Malzemeler
- Yarım kase ayıklanmış ve suda bekletilip yumuşatılmış hurma
- Yarım kaseden az chia tohumu
- 2 yemek kaşığı yağı azaltılmış kakao
- 1 tatlı kaşığı toz vanilya
- 1 su bardağı badem sütü
Yapılışı
Tüm malzemeleri mutfak robotu veya blendır yardımıyla karıştırıp akşamdan dolaba koyun ve dilediğiniz mevsim meyvesiyle süsleyip servis edin. Her servisi badem ve muz, çilek ya da kiraz gibi meyvelerle tatlandırabilirsiniz.
Şefin sütlacı (2 kişilik)
Malzemeler
- 1 kase haşlanmış karabuğday
- 1 kase küçük çilek
- 1.5 su bardağı badem, fındık ya da soya sütü
- 1 yemek kaşığı doğal fındık ezmesi
- 1 yemek kaşığı keten tohumu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı Chia tohumu
- Yarım kase ayıklanmış ve suda bekletilip yumuşatılmış hurma
Yapılışı
Tüm malzemeleri kremsi yapıya gelene kadar mutfak robotu ya da blendır yardımıyla karıştırın. Akşamdan dolaba koyup doğal yaban mersini kurusuyla servis edin.