sozcu.com.tr

Beş yılını dolduran tutukluların tahliye edilmesi yönündeki karar üzerine Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile Hrant Dink davası tutuklusu Erhan Tuncel'in yanı sıra Zirve Yayınevi katliamı tutuklularına tahliye kararı çıkmıştı.

Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin davanın müdahil avukatlarından Erdal Doğan, sanıklardan Emre Günaydın, Cuma Özdemir, Hamit Çeker, Salih Gürler ve Abuzer Yıldırım'ın tahliyesine ilişkin, "Kaçmama olasılıkları çok zayıf." diyerek  Eelektronik kelepçe takibi talebinde bulunmuştu.

ELEKTRONİK KELEPÇE TAKILDI!

Adalet Bakanlığı konuyla ilgili mahkeme kararını kamuoyuna duyurdu. Açıklamada "“Uzun tutukluluk nedeniyle tahliye olan 'Zirve davası' sanıkları hakkında mahkeme, konutta elektronik kelepçe uygulamasına karar vermiştir. Elektronik kelepçe uygulaması 4 kişiye uygulanmış ve GSM hattı çekmeyen bölgede yaşayan diğer kişi için ise sabit telefon hattı üzerinden uygulanmasına ilişkin teknik çalışma devam etmektedir." denildi.

ERGENEKON İÇİN DE UYGULANIR MI?

Şimdi herkesin merak ettiği soru aynı önlemin diğer tahliyelere de uygulanıp uygulanmayacağı. sozcu.com.tr'nin görüşlerine başvurduğu hukukçulara göre 'talep edilmesi' halinde mahkeme böyle bir kararı olası Ergenekon tahliyeleri içinde uygulayabilir.