Başkent Washington'da düzenlediği basın toplantısında, Marie Harf'e, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde, CNN, New York Times, BBC'yi Türkiye'yi zayıflatmaya ve bölmeye çalıştıklarını söyledi. Dün de, gazeteciler, Ermeniler, eşcinselleri fitne temsilcileri olarak niteledi. Bir müttefik ülkenin lideri Amerikan medyası hakkında konuşmasına ilişkin herhangi bir yorumunuz var mı?" sorusuna verdiği yanıtta, Türkiye'de hükümetin düşünce özgürlüğüne müdahale etmesinden derin kaygı duyduklarını belirtti.

Marie Harf'tan Melih Gökçek'e ikinci yanıt

Marie Harf'tan Melih Gökçek'e ikinci yanıt

"TÜRKİYE'Yİ DEMOKRATİK DEĞERLERİ KORUMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

Harf, "Konu gazetecilere gelince, elbette ki ABD düşünce özgürlüğünü destekler. Biz Türkiye'de hükümetin düşünce özgürlüğüne müdahale etmesinden kaygı duyuyoruz. Bunu uzun zamandır dile getirmekteyiz. Bağımsız ve özgür medya, demokratik ve açık bir toplumun temel unsurudur. Türkiye dostumuz ve NATO müttefikimiz. Türk yetkilileri, yargı bağımsızlığı da dahil olmak üzere demokratik değerleri korumaya, medya ve bilgiye erişim de dahil olmak üzere ifade özgürlüğünü korumaya çağırıyoruz" dedi.

'Sarışın' terfi etti

'Sarışın' terfi etti

"KESİNLİKLE KINIYORUM"

Harf, "Erdoğan'ın sözleri seçimlerle ilgili mi sizce" sorusuna da "Bu konuda bir spekülasyon yapmayacağım" karşılığını verdi. Marie Harf, "Erdoğan'ın, Ermeniler, eşcinseller ve gazeteciler için kullandığı olumsuz nitelemeleri, kınıyor yada eleştiriyor musunuz" sorusunu "Kesinlikle" diye yanıtladı.

"TÜRKİYE DOST VE NATO MÜTTEFİKİ"

Harf,  Kadir Has Üniversitesi'nin yaptığı bir ankette, Türklerin yüzde 35'inin, İsrail'den sonra ABD'yi tehdit gördüğü ile ilgili soruyu, "Bir tek anket alınarak yola çıkılamaz. Bir anket sadece bir ankettir, görmedim, yöntemleri neymiş bilmiyorum. Dediğim gibi, Türkiye dost ve NATO müttefiki bir ülke" dedi.

ABD Suriye'nin saldırılarını kınadı

ABD Suriye'nin saldırılarını kınadı