Saygı ÖZTÜRK/ANKARA

Türk Hava Kuvvetleri'nin Suriye topraklarında bulunan IŞİD mevzilerini Suriye hava sahasına girmeden bomba attığı ortaya çıktı.  Saldırıda uçaklarımıza lazer güdümlü bomba, bilye bombası; araçlar içinde, içinde 250 el bombası bulunan bomba atıldı.

ÖNCE HEDEFLER BELİRLENDİ

IŞİD'li teröristlerin askerimizi şehit etmesinden sonra teröristlerin yuvalarını belirlemek için insansız hava aracı ile insanlı keşif uçakları sınır boylarında uçuşlar yaptı. Elde edilen bilgiler, karargaha ulaştırıldı.

BORDO BERELİLER YÖRESEL KIYAFETLERLE SURİYE'DEN BİLDİRDİ

Hedeflerin tam belirlenmesi için gece keşif uçuşları da yapıldı. Bu arada önceden Suriye topraklarına sızdırılan ve yöre kıyafetleri içerisinde faaliyet gösteren bordo berelilerden de terörist yuvaları ile ilgili son bilgiler alındı.

Flaş iddia: 35 IŞİD teröristi öldürüldü!

Flaş iddia: 35 IŞİD teröristi öldürüldü!


 

Gece gelen keşif görüntüleri ile gündüz elde edilen görüntüler karşılaştırıldıktan sonra pilotlara 'vur emri' verildi. Hedeflerin tam anlamıyla vurulması için lazer güdümlü bomba kullanıldı. Bu bombaların hedefe tam isabet edebilecek bombalar olduğu bildirildi.

BİLYE BOMBALARI DA ATILDI

Teröristlerin gücümüzü daha iyi anlamaları ve bir daha askerimize karşı bu tür hareketlerde bulunmaması için içinde 3 bin bilye bulunan ve 5 yüz metre çapındaki alanda etkili olan bilye bombaları da atıldı.

Aynı harekatta atıldığında içinde 6 yüz civarında el bombası çıkan ve 5 yüz metre çapındaki alanda büyük etki yaratan bombalar da teröristlere atıldı.

IŞİD'in araç gereç ve zırhlı araçlarına karşı da içinde 250 el bombası bulunan ve etki gücü diğerlerine göre daha fazla olan bombalar atıldı. Araçlar da kullanılamaz hale getirildi.

Şehit Yalçın kimdir? IŞİD'e operasyonun adı Şehit Yalçın oldu!

Şehit Yalçın kimdir? IŞİD'e operasyonun adı Şehit Yalçın oldu!


HAVA SAHAMIZDAN VURULDU

Uçaklarımızın Suriye hava sahasını ihlal etmeden, terörist hedefleri vurduğu bildirildi. Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş, bu sistemin uzun süredir Türk Hava Kuvvetleri'nin de bulunduğunu belirtti ve şunları söyledi:

"Suriye hava sahasının 5-6 mil gerisinden uçaklarımızın hedefleri vurma imkan ve kabiliyetleri var. Türk Hava Kuvvetleri, o kadar ileriye gitti ki şu andaki mevcut imkanlarımızla 200 km uzaklıktan hedeflerin vurulması mümkündür. Edindiğim bilgilere göre bu saldırıda da Suriye hava sahası ihlal edilmeden, kendi topraklarımızdan hedeflere ateş edilerek sonuçlar alındı"

Genelkurmay yetkilileri de Sözcü'nün sorusu üzerine, Suriye tarafından Türkiye'ye yönelecek her saldırının misliyle karşılığının verileceğini söylediler, teröristlerin ülkemize dönük herhangi bir faaliyetlerine fırsat verilmeyeceğini, sınır boylarındaki güvenlik önlemlerinin yanı sıra 24 saat esasına göre insansız hava araçları ve insanlı keşif uçaklarının devrede olacağını kaydettiler.

MİT'ten korkutan IŞİD istihbaratı!

MİT'ten korkutan IŞİD istihbaratı!