Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki hain saldırının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu siyasi liderlere "teröre karşı ortak deklarasyon" çağrısı yapmış, çağrıya ilk tepki MHP lideri Devlet Bahçeli'den gelmişti. Bahçeli olay günü yaptığı yazılı açıklamada "MHP'nin şiddet ve teröre karşı nerede durduğu bellidir. Bu konuda hiç kimseye ispat yükümlülüğü yoktur." demişti.

DEMİRTAŞ "DOLMABAHÇELİ YANIT" VERDİ

Davutoğlu'nun çağrısına HDP'den de yanıt geldi.  HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından "yok" sayılan Dolmabahçe mutabakatını hatırlatarak "Siz o deklerasyona sahip çıkamaz durumdayken yeni deklarasyon yapmanızın anlamı olmuyor. Yarın bir gün ortak imzaladığımız deklarasyona ne kadar sahip çıkabilirsiniz? Ne kadar iradeniz var, gündeminize, partinize ne kadar hakimsiniz görmek istiyoruz. Dolmabahçe deklarasyonuna karşı tavrınız nedir? Bunlarla ilgili düşüncelerinizi duymak istiyoruz öncelikle" dedi.

DAVUTOĞLU'NDAN GECE TWEETİ!

Tüm bu gelişmelerin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu da gece yarısı twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Davutoğlu; "Şunu yüce milletimize ve tüm dünyaya tekrar ilan ediyorum. DAEŞ ve benzeri terör örgütleri asla hedeflerine ulaşamayacaklar. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da terörle mücadelede hiç bir taviz vermeyeceğiz. Terör örgütleri ile bağları ortadayken gencecik bedenler üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışanlara da sesleniyorum. Siyaseti kanla kirlettiğiniz yeter." dedi.

Suruç bombacısı hakkında yeni iddialar

Suruç bombacısı hakkında yeni iddialar