İstanbul’da yoğun trafiğin içinden hızla süzülen moto kuryeler, her gün hayatlarını tehlikeye atarak kargo, evrak, yemek veya tıbbi malzeme taşıyor. Yaz-kış fark etmeksizin yol alan kuryeleri günün her saatinde istenen siparişi zamanında ulaştırmak için zamanla yarışıyor.

Çoğu zaman, kendilerinin ve diğer sürücülerin canını tehlikeye atan motorlu kuryeler, mecbur kaldıkları için kural ihlalleri yaptıklarını söyleseler de otomobil sürücülerinin tepkisinden kurtulamıyorlar. Kimi zaman ise bu tepki inatlaşmaya ve kazalara sebebiyet veriyor.

Moto Kuryelerin dertlerini sıralayan Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Mustafa Özdemir, yaptıkları işin tehlikeli ve ağır iş statüsüne alınması gerektiğini söyledi.

İstanbul'da motorlu kuryelik yapan kuryeler sistemin yarattığı mecburiyetten dolayı kural ihlalleri yapıldığını söylüyor. Foto: DHA


'İSTER İSTEMEZ MAKAS ATTIĞIMIZ OLUYOR'

İstanbul'da motorlu kuryelik yapan Cihan Yüzügüllü, sistemin yarattığı mecburiyetten dolayı kural ihlalleri yapıldığını söylüyor. Yüzügüllü, "Verilen paketlerde yoğunluk olduğu zaman ister istemez trafik akışında makas attığımız oluyor. Ama bir otomobiller kadar  trafiği tehlikeye atmıyoruz” dedi.