Eski Başbakan Yardımcısı ve AKP Ankara Milletvekili Adayı Ali Babacan BloombergHT’de soruları yanıtladı.

AKP’nin asgari ücreti 1.300 liraya çıkarması konusunda değerlendirmelerde bulunan Babacan, böyle bir ekonomi paketinde kaynak problemi olmayacağını belirterek, “Ama CHP'ye 150 milyar liralık yük getiren vaatlere karşı ‘kaynak nereden bulacaksınız?’ diye sorulur” dedi.

Gelecek yılın bütçesinde harcamaların 550 milyar lira civarında olabileceğini, paketin maliyetinin ise 20 milyar lira olduğunu belirten Babacan, “550 milyar liralık bütçe içinde 20 milyar liralık bir yükü konuşuyoruz. Bu rakamlar yönetilebilir rakamlar daha önce defalarca yaptık, kaynak sorunu kesinlikle olmaz” dedi.

Belirlenen asgari ücret rakamının sınırlı ve tolere edilir etkisi olacağını anlatan Babacan, “Açıkladığımız vaatlerin bütçeye ilave yükü gelecek senenin GSYH’sının yaklaşık yüzde 1’i civarında. Yaptığımız değerlendirme soncu böyle bir asgari ücretin ekonomimiz ve rekabet üzerinde etkisinin sınırlı olacağına karar verdik. Hiç etkisi yok diyemeyeceğim” diye konuştu.

Bu vaatlerin bütçe disiplininden vazgeçileceği anlamına gelmediğini kaydeden Babacan, büyüme beklentisi arttıkça kaynak konusunda daha rahat bakabildiklerinin altını çizdi.