Olay, saat 09.30 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Çiftehavuzlar Mahallesinde meydana geldi. Mithat Arıkana ait 3 katlı binanın ilk katındaki doğal gaz sobasında gaz sıkışmasından dolayı patlama meydana geldi. Ev sahibi Arıkan'ın yaralandığı patlamanın şiddetiyle ev kullanılamaz hale gelirken, çevredeki binalar da hasar gördü.



YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

İhbar üzerine bölgeye AFAD, polis, itfaiye, sağlık ve doğal gaz ekibi sevk edildi. Ekipler, sokaktaki doğal gaz akışını keserken, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kısa sürede söndürüldü.

Sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından ambulansla Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mithat Arıkan buradan da Bursa Şehir Hastanesi'ne sevk edilerek yanık ünitesinde tedavi altına alındı. Patlama ile ilgili soruşturma sürüyor. (DHA)

[old_news_related_template title="İstanbul'daki doğalgaz patlamasına ilişkin davada 6 yıl sonra yeni mütalaa" desc="Beyoğlu'nda 12 Haziran 2016'da bir apartmanda meydana gelen doğal gaz patlaması sonucu bir kişinin ölümü, bir kişinin de yaralanmasına ilişkin istinafta görülen davada savcılık esas hakkındaki mütalaasını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/12/19/11tokmak_16_9_1623196700.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/istanbuldaki-dogalgaz-patlamasina-iliskin-davada-6-yil-sonra-yeni-mutalaa-7530327/"]