Öğrencilerin heyecanla beklediği dönem başladı. LGS'ye katılan öğrenciler bugünden başlayarak 12 Temmuz'a kadar lise tercihlerini yapacaklar. Öğrenciler tercihlerini yaparken LGS sonuçları ve lise taban puanlarını göz önüne alacaklar ve e-Okul sistemi üzerinden lise tercihlerini yapacaklar. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından lise taban puanları, lise kontenjanları ve yüzdelik dilimler sonuçların açıklanmasının hemen ardından yayınlanmıştı. Ardından da LGS tercih robotu erişime açıldı.

LGS TERCİH KILAVUZU 

E OKUL 2019 LGS TABAN PUANLARI VE YÜZDELİK DİLİMLERİ İÇİN TIKLA

2019 MEB LGS TERCİH ROBOTU

MEB LGS tercihleri bugün alınmaya başladı. Öğrenciler e-Okul sistemi üzerinden lise tercihlerini yapacak. Tercih işlemleri 12 Temmuz'a kadar devam edecek ve LGS tercih sonuçları ise 22 Temmuz'da açıklanacak. MEB öğrencilerin tercihlerine yardımcı olması açısından LGS tercih robotunu da erişime açmıştı. Yukarıda bulunan linklerden dilediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz.

E-OKUL VBS GİRİŞ EKRANI

E OKUL VBS’YE GİRİŞ NASIL YAPILIR?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi yani kısa adı VBS’ye giriş yapmak için öncelikle ”e-okul.meb.gov.tr” adresine giriş yapmanız ve ardından açılan sayfada karşınıza çıkan ekrandaki sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekiyor. Bu bilgiler doğru girildiğinde sistem ikinci bölümü açıyor. Bu bölümde öğrencinin kimlik bilgileri veya eğitim bilgileri istenmektedir. Nüfusa kayıtlı olduğu il, okuduğu sınıf gibi… Son olarak karşınıza çıkacak olan öğrencinin fotoğrafını doğru seçtikten sonra sistem kullanıma açılmaktadır.

Tüm bu adımları eksiksiz yaptığınız takdirde, sisteme giriş yapabilir ve öğrencinin tüm not bilgileri, sınav tarihleri ve devamsızlık tarihlerini öğrenebilirsiniz. Ayrıca sistemde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları ve daha birçok bilgiye ulaşmak mümkün.

E-OKUL LGS GÜVENLİK KAYIT NO NEDİR?

E-Okul tercih giriş ekranında öğrencilerin karşısına çıkan güvenlik kayıt no, adaylardan sonraki tercihler ve tercih düzenleme işlemlerinden talep edilen bilgiler arasında yer alacak.

Güvenlik Kayıt No alanı Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Yerleştirme Sınavı başvurusunda verilen numaradır.

Bu sınava Başvuru yapmamışsanız ilk girişte boş geçiniz. Başvurunun kaydedilmesinden sonraki girişlerde size verilecek olan "Güvenlik Kayıt No" değerini girmelisiniz.

Kayıt işleminden sonra ekranda gösterilecek olan "Güvenlik Kayıt No" değerini almayı unutmayınız. Numarayı almayı unuttuysanız öğrencinin kayıtlı olduğu okul müdürlüğüne şahsen başvurarak Güvenlik Kayıt Numarası'nı öğrenebilirsiniz.

MERKEZİ SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK OKUL TÜRLERİ

-Fen Liseleri

-Sosyal Bilimler Liseleri

-Özel program uygulayan Anadolu Liseleri

-Özel Program uygulayan Anadolu İmam Hatip Liseleri

-Anadolu Teknik Liseleri

-Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleridir



2019 LGS SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

LGS sonuçlarını MEB üzerinden öğrenmek için TIKLAYIN

LGS sonuçlarını e-okul üzerinden öğrenmek için TIKLAYIN

LGS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Öğrenciler toplam üç ayrı alanda 15 okul tercih edebilecek





1- Yerel yerleştirme ekranında en çok 5 okul seçilebiliyor. Tercih başvurusunda bulunacak adaylara öncelikle yerel yerleştirme butonu açılacak, bu alandan tercih yapmayan adaylara diğer alanlar açılmayacaktır. (Bir anlamda yerel yerleştirme tercihi zorunludur.)

Yerel yerleştirme tercihlerinde;

İlk üç okul yeşil renkle gösterilen kayıt alanından.
İki okul mavi renkle gösterilen komşu kayıt alanından veya kırmızı renkle gösterilen diğer kayıt alanlarından seçilebilecektir.
Ayrıca aynı okul türünden en fazla üç okul tercih edilebilecektir.
Örneğin; Anadolu Lisesi, Mesleki Teknik Lise, İmam Hatip Lisesi)

2- Merkezi sınavla öğrenci alan okullar ekranından en çok 5 tercih yapabilirsiniz.

Demet Akalın'dan LGS şampiyonu Karslı ikizlere destekDemet Akalın'dan LGS şampiyonu Karslı ikizlere destek

Tercihlerinizde sınavla öğrenci alacak

– Fen Liseleri
– Sosyal Bilimler Liseleri
– Anadolu Liseleri
– Anadolu İmam Hatip Liseleri
– Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinden il ve ilçe sınırlaması olmaksızın yüzdelik diliminize uygunluğuna da dikkat ederek tercih listenizde en çok 5 okula yer verebilirsiniz.
Örneğin; yüzdelik diliminiz 5.67 ise tercihlerinizi %4’lük dilim ile %6’lık dilim içinden seçmeniz gerekir.

3- Pansiyonlu okullar tercih ekranında, en fazla 5 okul seçebilirsiniz. Pansiyonlu okullar tercih sistemimize yeni girdiğinden bu okulların nerede olduğu ile ilgili daha detaylı bilgiye ihtiyaç var.

Öğrenciler yerel yerleştirme ile veya merkezi sınavla öğrenci alan bir okula yerleşmeleri durumunda pansiyonlu okul tercihleri dikkate alınmayacaktır.
Yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar 22 Temmuz tarihinde ilan edilecek.

[old_news_related_template title="MEB yaz tatilinin biteceği tarihi duyurdu! Okullar ne zaman açılacak?" desc="Öğrenciler geçtiğimiz haftalarda karnelerini aldı ve yaz tatili başladı. Ne kadar süre tatil yapacaklarını merak eden öğrenciler, “Okullar ne zaman açılacak? “Yaz tatili ne zaman bitecek?” merakla araştırıyor. MEB'in takvimine göre 2019-2020 eğitim öğretim yılı 16 Eylül 2019 Pazartesi günü başlayacak. Yani yaz tatili de 15 Eylül 2019'da bitecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/07/01/iecrop/shutterstock_1146860858_16_9_1561966355.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/egitim/mebin-takvimi-belli-oldu-okullar-ne-zaman-acilacak-iste-yaz-tatilinin-bitecegi-tarih-5207408/"]