İstanbul Bağcılar'da İYİ Parti standında görev yapan partililere Pazar akşamı bir grup tarafından bıçakların da kullanıldığı saldırı düzenlenmiş saldırıda 8 kişi yaralanmıştı.

Saldırıyla ilgili yapılan operasyonda aralarında bıçaklı saldırganların da bulunduğu 8 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltı işlemleri sona eren şahıslardan 6'sı Emniyet'teki sorgularının ardından serbest bırakıldı. Bıçağı kullandığı iddia edilen 2 kişi ise bugün Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

Şüpheliler Ferdi A. ve Şenel B., savcıya ifade verdi. İki şüpheli savcılıktaki ifadelerini  ardından ‘Kasten silahla (bıçak) yaralama suçundan tutuklama istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderildi.

 FOTO:SÖZCÜ - Bağcılar'daki saldırıya ilişkin gözaltına alınanlar hastanedeki sağlık kontrolü sırasında görüntülendiler. FOTO:SÖZCÜ - Bağcılar'daki saldırıya ilişkin gözaltına alınanlar hastanedeki sağlık kontrolü sırasında görüntülendiler.


Şenel B., savcıya verdiği ifadesinde; “Olay tarihinde saat 18:30 civarında Bağcılar meydanda seçim standını kapatmaya yardım ettim. İYİ parti standının olduğu yerden bir kadının bağırış sesini duydum. Merak ederek baktık. Kadın, polis eşi olduğunu, kendisinin taciz edildiğini söyledi. O anda bir izdiham yaşandı. Çevreden vatandaşlar standın oraya doğru yürüdüler. Kendimizi İYİ Parti ile kavga ederken bulduk. Nasıl olduğunu anlayamadım bir anda oldu. vatandaşları ve kendi arkadaşlarımı ayırdım. Ben kimseye vurmadım. Kavga ederken bulduk dememden maksat kavganın ortasında kalmaktır. Elimde herhangi bir alet ya da bıçak yoktu. Ben kimseyi tehdit etmedim, hakaret etmedim, yaralamadım” dedi.ı.