Vahşi doğa fotoğrafçısı Kerstin Langenberger’in kişisel Facebook hesabından küresel ısınmayı eleştirerek paylaştığı kutup ayısı fotoğrafı görenleri hayrete düşürdü. Fotoğraftaki aşırı kilo kaybettiği görülen kutup ayısı sosyal medyanın en çok konuşulanları arasına girdi.

Küresel ısınmadan en fazla etkilenen canlılardan biri olan kutup ayıları için endişelenmesi nedeniyle Norveç’in Svalbard adasında çektiği fotoğrafı paylaşan Langenberger, buzulların gün geçtikçe eridiğini aktardı ve şu ifadeleri kullandı:

National Geographic fotoğrafçılarından Paul Nicklen'ın Norveç’in Svalbard bölgesinde fotoğrafladığı bu kare, geçtiğimiz yıl çekildi...

"KÜRESEL ISINMANIN DELİLİ"

“Turistler ve vahşi doğa fotoğrafçıları için Svalbard’a gelmenin ana gerekçesi kutup ayılarını görmektir. İlk bakışta, her şey hep olduğu gibi… Ancak buradaki ayılar gerçekten iyi mi?

Durumu iyi olan ayılar gördüm – ama ölü ve açlıktan ölmek üzere olan kutup ayıları da gördüm. Kıyılarda yürüyen, yemek arayan, geyik avlamaya çalışan, kuş yumurtaları ve yosun yiyen kutup ayıları.”

Langenberger çektiği fotoğrafın "küresel ısınmanın delili" olduğunu söyledi.

Danimarka Prensesi Mary, çocuklarını bisikletle okuldan aldı

Danimarka Prensesi Mary, çocuklarını bisikletle okuldan aldı