Yalçıntaşın hayatını kaybetmesiyle ilgili Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş, sosyal paylaşım sitesi twitter'dan mesaj yayınladı. Kurtulmuş mesajında şu ifadeleri kullandı: "Muhterem Nevzat Yalçıntaş Hocamız vefat etti. Allah rahmet eylesin, mekanını cennet eylesin. Ailesi ve tüm yakınlarına sabır diliyorum."

nevzat

21 ve 23. Dönem Milletvekillliği görevinde de bulunan Yalçıntaş, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Milli Türk Talebe Birliğinde hocalığını yapmıştı.

milletvekili

 

NEVZAT YALÇINTAŞ KİMDİR?

Nevzat Yalçıntaş 1933'te Ankara'da dünyaya gelmiş Türk siyasetçi. Nevzat Yalçıntaş,  Yüksek Ticaret ve İktisat Okulu'nu bitirdi, Fransa Caen Üniversitesi'nde Doktora, İngiltere Londra Üniversitesi London School of Economics and Social Sciences'de Doçentlik Çalışmaları yaptı. DSİ ve DPT'de Yönetici, TRT Genel Müdürlüğü, Türkiye Gazetesi Başyazarlığı, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyeliği, Tercüman Gazetesi Yazarlığı, XXI., XXII. Dönem İstanbul Milletvekilliği ile AGİTPA Türk Grubu Başkanlığı yaptı. Evli ve 2 Çocuk babasıdır.

Nevzat Yalçıntaş, Türkiye Cumhuriyeti 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde hocalık yaptı. Recep Tayyip Erdoğan'a da Milli Türk Talebe Birliği’nde hocalık yapmıştır.

‘One Minute krizi’ olarak da bilinen, 2009 yılında Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu sırasında, Türkiye başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail Devlet başkanı Şimon Perez'e tepki göstererek forumu terk etmesi hakkında “Davos’ta Türkiy ’yi temsil eden lider, aynı masada oturduğu kişiye, yanlış olmayan ama ağır laflar söylüyor. Heyecanla, o platformu terk ederken, bunun müteakip tepkilerini düşünmek lazım. Benim şüphem o ki, bunu danışmanları kurguladı.” demiştir.