Edremit’ten gerçekleştirdiğimiz son Halk Arenası programında durgun ve düşünceliydi. Alışageldiğimiz akıcı ve heyecan dozu yüksek konuşma temposundan eser yoktu. Reklam arasında nedenini sorduğumda “Çok yorgunum, ondan olabilir...” demişti.

*  *  *

Yolsuzluklarla mücadele denildiğinde akla gelen ilk siyasi olan CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, ertesi gün gittiği Meclis’te kendini tutamayıp patlamış ve eşiyle 13 yaşındaki çocuğunun tehdit edildiğini söylemiş.
Meclis Plan ve Bütçe görüşmelerinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a seslenerek özetle şöyle konuşmuş:
“Hukuk, hiçbir şekilde iktidara uygulanamıyor. Hukuk, sadece iktidar muhaliflerine uygulanmaktadır. Cumhurbaşkanı’na hakaret davalarından onlarca kişi tutuklanıyor. Ama benim eşim ve 13 yaşındaki çocuğum tehdit ediliyor ve siz hiçbir şey yapmıyorsunuz. Beni korumuyorsunuz, çünkü ben bir muhalifim. İşin kötüsü, bu durumun da farkındayım. Temsil ettiğim kitle de farkında...”

*  *  *

Erdoğdu daha sonra gazetecilere, aile boyu hedef gösterilerek aleyhinde sosyal medya kampanyalarının başlatıldığını, 13 yaşındaki çocuğunun fotoğrafının “işte bu da onun çocuğu” denilerek yayımlandığını, ev adresinin verildiğini, hatta tehdit edenlerin bunlarla yetinmeyip, mermi resmi bile gönderdiklerini belirtmiş. İktidarın hiçbir hukuk kuralına uymak zorunda olmadığı bir dönem yaşadığımızın altını çizen Erdoğdu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bürokrasiye ‘Mevzuatla kendinizi sınırlı hissetmeyin, ne gerekiyorsa onu yapın’ mesajını verdiğini ifade etmiş.

*  *  *

Aykut Erdoğdu, Bütçe Plan Komisyonu’ndaki konuşmasında içinden geçtiğimiz süreci “yağma yılları” olarak tanımlayarak şu çarpıcı tespitlerde bulunmuş:
“Elbette bir hesaplaşma olacak. Halk soracak... Size de soracak bize de soracak. Çünkü Türkiye’nin ekonomisi çöküyor. Sosyolojik durum ortada, kutuplaşma ortada, büyük bir gettolaşma var. İçeride ve dışarıda büyük bir çatışmanın eşiğine gelmiş durumdayız. Bir ‘yağma yılları’ serisini yaşıyoruz. Hiç kimse bu halkın mallarını yağmalayarak ebediyete kadar torunlarını zengin edeceğini düşünmesin!..
Bu yağma yıllarında bu vurgunları yapanlar, bu vurgunlara göz yumanlar elbette hesap verecek. Çok ağır hesap sorulmasından korkuyorum, çünkü ekonomik krizler sonrasında yolsuzluk hesaplaşması bazen kanlı da bitebiliyor. Bu zulüm düzeni de sonsuza kadar sürmeyecek!..”

*  *  *

Şimdi anladınız mı, Aykut Erdoğdu’nun Halk Arenası’nda neden durgun ve düşünceli göründüğünü?..
Bu genç, dürüst ve idealist milletvekilini yakından tanıyorum.
AKP iktidarında muhaliflere, hele hele güneş yüzü görmemiş hırsızlıkları ortaya çıkaranlara iftira ve tehditlerle saldırmanın neredeyse günlük spor haline gelmiş olmasının, bu yiğit insanı yolundan asla vazgeçiremeyeceğini biliyorum.
Tam tersine, onun “yağma yıllarının haramilerinden hesap sorma azmini” daha da perçinleyeceğine yürekten inanıyorum...
Haramilerin de bu korku nedeniyle saldırdıklarını görüyorum.