Ege Üniversitesi'nde başlatılan; ileri evre beyin tümörleri ile mücadele çalışmaları yeterli kaynak bulunamadığı gerekçesi ile durduruldu. Beyin tümörlerinin en ölümcül tür olduğuna dikkati çeken Kanserle Savaş Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayfer Haydaroğlu: "Kanser aşılarıyla ilgili çalışmamız vardı ama destek bulamadığımız için sekteye uğramak durumunda kaldı. Çok iyi noktalara gelmiştik" dedi.



"Çok iyi noktalara gelmiştik"

Kanser aşılarıyla ilgili direnç mekanizmalarının araştırıldığını ve başarılı sonuç vereceğine kesin gözü ile bakılan çalışmalara başlandığını belirten Haydaroğlu, "Açıkçası bizim kanser aşılarıyla ilgili başladığımız bir çalışmamız vardı. Çok ayrıntıya giremeyeceğim. Destek bulamadığımız için sekteye uğramak durumunda kaldı. Çok iyi noktalara gelmiştik. Birçok ön araştırmalarımız olmuştu. Kanser immünoterapisinde yeni hedefler belirleyip kombine tedaviler üzerine ilerliyorduk." şeklinde konuştu.

"Kafamızdaki düşünceleri hayata geçiremiyoruz"

Gelişmiş ülkelerde kanser araştırmaları için büyük bütçeler ayrıldığını ve ciddi oranda bağışlar yapıldığını anlatan Prof. Dr. Haydaroğlu, şunları kaydetti:

"Dünyada kansere birçok firma bağışlar yapıyor ama biz dışarıdan destek bulamıyoruz. Bizim ülkemizde devletin verdiği bir takım olanaklarla, üniversitelerin küçük bütçeleriyle sarf malzemeleri alıyoruz. Büyük çaplı araştırmalar yapamıyoruz. Başlattığımız çalışmaların devamını getiremiyoruz. Biz hep ABD 'de, Avrupa 'da ne yapılmış onlara bakıyoruz, onları tekrarlıyoruz. Kafamızdaki düşünceleri hayata geçiremiyoruz."