Kılıçdaroğlu, Bilal Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında 2 yıl 8 ay hapis cezası istenen dava ile ilgili olarak da “2800 ay hapis cezası istemezseniz adam değilsiniz” dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca “Ortada iki tane Başbakan var, biri fiili başbakan Binali Yıldırım, biri gölge başbakan Berat Albayrak. Sayın Binali Yıldırım, koltuğunuzun hakkını verin ve yetkilerinizi başkalarıyla paylaşmayın” çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu TBMM’deki grup toplantısına değerlendirmelerde bulundu. Şehit olan askerlerin isimlerini tek tek okuyan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

NE YAPACAKSANIZ YAPIN

"Köklerini kazıyacağız" diyorlar. Ne yapacaksanız yapın. Kanun dediniz tamam dedik. Bu terör böyle önlenmez dediğimizde ‘Siz anlamazsınız’ diyorlardı. Peki ne oldu? 2002’de terörsüz bir Türkiye devraldı şimdi terör batağının içinde. Bize ‘sesinizi çıkarmayın’ diyorlar. AKP'nin ilçe başkanları da öldürüldü. Başbakan ve AKP camiasına başsağlığı diliyoruz. Terör kime yönelirse yönelsin karşıyız.

ŞEHİT HABERİ YAPILMASIN İSTENİYOR

Tunceli’de bir gazetecinin evi polis tarafından basıldı ve ‘Eylemleri haber yaparak, terör örgütüne yardımla’ suçlandı. Ne zamandan beri bir gösteriyi izlemek gazeteci için suç oldu. Şehit haberi de yapılmasın isteniyor.

İKİ TANE BAŞBAKAN VAR

Dışişleriyle ilgili konuşması gereken biri varsa Dışişleri Bakanı'dır, o konuşmuyorsa Başbakan konuşur. Neden Cumhurbaşkanı konuşuyor? Enerji konferansı yapıyor, Başbakan yok. Ortada iki tane Başbakan var, biri fiili başbakan Binali Yıldırım, biri gölge başbakan Berat Albayrak. Binali Yıldırım, koltuğunuzun hakkını verin ve yetkilerinizi başkalarıyla paylaşmayın. Aksi halde siz kan kaybediyorsunuz. Musul ile ilgili birinin konuşması gerekiyorsa konuşacak kişi Dışişleri Bakanıdır, Başbakandır, Cumhurbaşkanı değil.

İLGİLİ HABERSon dakika haberi... Kemal Kılıçdaroğlu'na 2 yıl 8 ay hapis istemiKemal Kılıçdaroğlu'na 2 yıl 8 ay hapis istemi


BİLAL ERDOĞAN DAVASI

Bilal Erdoğan benden şikayetçi olmuş. Savcı benim hakkımda dava açmış. 2 yıl 8 aylık hapis istemiyle. Değil 2 yıl 8 ay 2008 ay hapis cezası açmazsanız adam değilsiniz. Kim açmış Bilal oğlan açmış. Babacığım paraları sıfırlayamadım diyen sen değil miydin? Senin ne olduğunu gayet iyi biliyorum”

SENSİN ŞEYTAN

Diyorlar ki ‘Ey Kılıçdaroğlu Yenikapı ruhu ne oldu.’ Ben özgürlükleri savunuyorum, ben Yenikapı'da bunların hepsini savundum. Benim inancıma göre zalime teslim olmayız. Zulmün karşısında susan dilsiz şeytandır. Ben şeytan değilim. Sensin şeytan.

1 MİLYON MAĞDUR

Askeri öldürenleri yakalayın, vatandaşı öldürenleri yakalayın. Adaletin önüne çıkarın hesabını sorun. Ama kardeşim sen böyle yapmıyorsun, vatandaştan hesap soruyorsun. Bütün Türkiye genelinde 1 milyon mağdur var. 8 aylık hamile kadını hapse alıyorsunuz, şeker hastası adamı hapse alıyorsun, ya bari ilacını verin. Bir darbe fırsatçılığı yapıp karşı darbe yapıyorlar. Sen bu tutumla devam edersen Türkiye'de senin darbe yaptığını bütün dünya anlayacak.