Da­ha ön­ce de yaz­dı­ğım gi­bi ba­şı­mız­da, ne pa­ha­sı­na olur­sa ol­sun ik­ti­dar­da kal­ma­ya ka­rar­lı bir ira­de var.
Zi­ra git­ti­ği tak­dir­de ba­şı­na ne­ler ge­le­ce­ği­ni, yap­tık­la­rı­nın he­sa­bı­nı as­la ve­re­me­ye­ce­ği­ni bi­li­yor.
O ne­den­le he­men her gün ana­ya­sa­yı çiğ­ni­yor, hal­kı ger­dik­çe ge­ri­yor, hat­ta top­lu­mun ken­di­si­ne oy ve­ren ke­si­mi­ni, di­ğe­ri­ne kar­şı kin ve nef­ret duy­gu­la­rıy­la kış­kır­tı­yor.
Bun­lar yet­mi­yor­muş gi­bi bir de ça­tış­ma or­ta­mı ya­rat­ma­ya uğ­ra­şı­yor.
Ha­ya­li düş­man­la­rı­na her gün bir ye­ni­si­ni ek­li­yor.
Örneğin ken­di im­za­sıy­la iş ba­şı­na ge­tir­di­ği Mer­kez Ban­ka­sı Baş­ka­nı­’nı bi­le top­lum önün­de azar­la­mak­tan ve va­tan ha­in­li­ği suç­la­ma­sı yap­mak­tan çe­kin­mi­yor.
Ama öf­ke­li kit­le­le­re şi­ka­yet et­tik­le­ri­nin ba­şın­da ken­di­si­ne bi­at et­me­yen, hal­kın ger­çek­le­ri öğ­ren­me hak­kı­na hiz­met­ten vaz­geç­me­yen ce­sur ga­ze­te­ci­ler ge­li­yor.
Te­tik­çi­le­ri­nin iti­bar in­faz­la­rı yet­mi­yor­muş gi­bi,  ya­la­ka­lık yap­ma­yan ga­ze­te­ci­le­ri du­rum­dan va­zi­fe çı­ka­ra­bi­le­cek psi­ko­pat­la­ra he­def gös­ter­mek­ten bi­le çe­kin­mi­yor.
Tür­ki­ye böy­le­si­ne kao­tik ve her tür­lü sar­sı­cı ola­yın ya­şa­na­bi­le­ce­ği at­mos­fer­de se­çi­me ko­şu­yor.

* * *

Halk Are­na­sı için İs­tan­bu­l’­a git­ti­ğim­de Em­ni­yet Mü­dür­lü­ğü­’n­den bir teb­li­gat al­dım. İm­za­la­dı­ğım bel­ge­de ay­nen şun­lar ya­zı­yor­du:
“Gü­ve­ni­lir bir kay­nak­tan; Su­ri­ye/Esad re­ji­mi ve THKP-C Acil­ci­ler te­rör ör­gü­tü ile ir­ti­bat­lı Mi­raç Ura­l’­ın or­ga­ni­ze­sin­de, 2015 yı­lı Mart ayın­dan ge­nel se­çim­le­re ka­dar ül­ke­miz­de bir di­zi te­rör ey­le­mi plan­lan­dı­ğı, plan­la­nan ey­lem­lar ara­sın­da can­lı bom­ba, sui­kast vb. ey­lem­le­rin yer al­dı­ğı, ey­lem­ler­de yer al­ma­sı muh­te­mel şa­hıs­la­rın önü­müz­de­ki gün­ler­de Tür­ki­ye­’ye ak­ta­rıl­ma­sı ya da Tür­ki­ye­’de­ki ir­ti­bat­la­rı­nın ha­re­ke­te ge­çi­ril­me­si­nin bek­len­di­ği, ey­lem he­def­le­ri ara­sın­da Ga­ze­te­ci Uğur DÜN­DA­R’­ın da bu­lun­du­ğu tes­pit edil­miş­ti­r”

* * *

Bel­ge­yi oku­duk­tan son­ra içe­ri­ği­ni ya­zıp yaz­ma­ma ko­nu­sun­da te­red­düt et­tim. Ama ay­nı teb­li­ga­tın de­ğer­li kar­de­şim, dün­ya ça­pın­da­ki so­ruş­tur­ma­cı ga­ze­te­ci Ne­dim Şe­ner ile dü­rüst ve ce­sur mes­lek­ta­şım Ah­met Şı­k’­a da ya­pıl­dı­ğı­nı oku­duk­tan son­ra, “ta­ri­he not düş­mek ama­cıy­la­” siz­ler­le pay­laş­ma­ya ka­rar ver­dim.
He­men be­lir­te­yim, ma­dem is­tih­ba­rat var, bu­nu ön­le­mek biz ga­ze­te­ci­le­rin de­ğil, po­lis ve Mİ­T’­in gö­re­vi­dir.

* * *

Ba­ka­lım Ne­dim Şe­ner, Pos­ta  ga­ze­te­sin­de­ki kö­şe­sin­de ne­ler yaz­mış:
“Ga­ze­te­ci ola­rak Su­ri­ye/Esad re­ji­mi ve THKP-C Acil­ci­ler te­rör ör­gü­tü ya da onun­la ir­ti­bat­lı Mi­raç Ural gru­bu­nun be­ni he­def al­ma­sı için her­han­gi bir ne­den gö­re­mi­yo­rum.
...Evet bel­ki Acil­ci­le­rin he­de­fi ol­mam için bir ne­den yok­tu ama,  bi­ri­le­ri hak­kım­da plan ya­pı­yor ola­bi­lir­di.
Bel­li ki bi­ri­le­ri sui­kast mev­si­mi­ni aç­tı.
Bel­li ki bi­ri­le­ri bir şey­ler tez­gah­lı­yor­lar ve ba­şı­mı­za bir şey gel­me­si ha­lin­de de ‘o­la­ğan şüp­he­li­’ de bel­li.
Böy­le bir du­rum­da in­san ne ya­par bil­mi­yo­rum?
Bil­di­ğim tek şey, Tür­ki­ye­’de bu tür olay­lar hiç de gö­rün­dü­ğü, gös­te­ril­mek is­ten­di­ği gi­bi de­ğil­dir.  Teh­li­ke ba­zen çok ya­kın­da­dır, he­men ya­nı­mız­da­dır.”

* * *

Son dö­nem­de  IŞİD-MİT ek­se­nin­de çok çar­pı­cı ha­ber­le­re im­za atan Ah­met Şık  ise bir adım da­ha gi­de­rek sui­kast­çı­sıy­le ko­nuş­muş ve ne söy­le­diy­se ay­nen okur­la­rıy­la pay­laş­mış.
Bir­lik­te oku­ya­lım:
“...Ge­len me­mur ar­ka­da­şa ru­tin ola­rak teh­dit al­dı­ğı­mı an­cak ko­ru­ma is­te­me­di­ği­mi söy­le­dim. Bir de ya­zı­da sö­zü ge­çen Mi­raç Ura­l’­dan de­ğil, ak­si­ne AKP ve Mİ­T’­le bağ­lan­tı­lı ki­şi ya da ör­güt­ler­den sal­dı­rı ola­bi­le­ce­ği­ni an­lat­tım. Twit­te­r’­da­ki sah­te he­sap­la­rın hü­kü­met ya da MİT kon­tro­lün­de ol­du­ğu id­di­ası­nı da bu­ra­dan bir kez da­ha di­le ge­tir­miş ola­yım. (O he­sap­lar­da biz­le­re sü­rek­li kü­für, ha­ka­ret ve ölüm teh­dit­le­ri yağ­dı­rı­lı­yor-U.D.)
...İd­di­alar üze­ri­ne Mi­raç Ura­l’­ı ara­dım. Söz ko­nu­su ya­zı­da ge­çen ifa­de­le­ri oku­dum ve yo­ru­mu­nu sor­dum. Gü­rül­tü­lü bir kah­ka­ha at­tık­tan son­ra şun­la­rı söy­le­di: “Bu çok ko­mik. Uzun za­man­dır Mi­raç Ural adı üze­rin­den ya­lan se­nar­yo­lar üre­ti­li­yor.  Da­ha ön­ce de ben­zer se­nar­yo­lar gün­de­me so­kul­muş­tu. Şim­di yi­ne ay­nı kur­guy­la hal­kı te­dir­gin et­mek, se­çim­ler­de AK­P’­ye kar­şı oy kul­la­na­cak in­san­la­rı sin­dir­mek is­ti­yor­lar.  Su­ri­ye ve Mi­raç Ural kay­nak­lı te­rör dal­ga­sı ya­şa­na­cak se­nar­yo­suy­la pro­vo­kas­yon­lar plan­la­nı­yor. Su­ri­ye­’nin si­ya­si ola­rak suç­lan­ma­sı amaç­la­nı­yor. Ha­ya­tı­mın hiç­bir dö­ne­min­de kim­se­ye şid­det kul­la­na­rak za­rar ver­me­dim. Bun­dan son­ra da ya­pa­cak de­ği­lim. Si­zin gi­bi de­ğer­li ay­dın­la­rı hal­kı­mı­zın ser­ve­ti ola­rak gö­rü­yo­rum. Bu­nu ya­pan­la­rı la­net­li­yo­rum.”
Ah­met Şık de­vam edi­yor:
“...Kon­trol ede­me­dik­le­ri med­ya or­gan­la­rı­nı, bi­at et­ti­re­me­dik­le­ri ga­ze­te­ci­le­ri sin­dir­me­ye ça­lı­şı­yor­lar. Ha­ber yap­ma di­yor­lar. Ne ile uğ­raş­tı­ğı­mı ben de, be­ni sin­dir­mek is­te­yen­ler de bi­li­yor.
Hiç­bir ger­çek giz­li kal­maz. Ne ka­dar de­ri­ne göm­se­niz de pis ko­ku yay­ma­ya de­vam eder.

* * *

Ne­dim ve Ah­me­t’­in yaz­dık­la­rı­nın al­tı­na im­za­mı atı­yo­rum.
Hat­ta sui­kast­çı­mı (!) gö­rür gi­bi olu­yo­rum.
Nok­ta.