Brüksel'de bir araya gelen Merkel ve Erdoğan'ın Alman Die Welt gazetesinde görev yapan ve 14 Şubat'ta "terör propagandası yapmak ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" suçlamasıyla gözaltına alınan ve 27 Şubat'ta tutuklanan gazeteci Deniz Yücel'i gündeme getirdiği açıklandı.


Merkel'in daha önce Yücel'in PKK ile bağlantısı olduğunu söyleyen Erdoğan'ın hakkında "Elimizde görüntüler, her şey var. Bu tam bir ajan terörist" açıklamasını yaptığı Yücel'in serbest bırakılmasını istediği kaydedildi.

 

Deutsche Welle'nin haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya Başbakanı Merkel ile Brüksel'de yaptığı görüşmede İncirlik meselesi de gündeme geldi. Türkiye ile Almanya arasında gerilim yaşandığı bir dönemde gerçekleşen görüşme sonrasında açıklama yapılmadı.


Federal hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Alman Haber Ajansı dpa'ya görüşmede İncirlik meselesinin ele alındığını doğruladı. Türkiye'nin Alman vekillere İncirlik üssünde görev yapan Alman askerlerini ziyaret izni vermemesi, iki ülke arasında gerilim yaratmıştı.

[old_news_related_template title="Merkel'den 'ayrılırız' tehdidi" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmeden önce açıklamalarda bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel, görüşmede İncirlik Üssü'nün de gündeme geleceğini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/merkel-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/merkelden-ayriliriz-tehdidi-1869408/"]

Almanya Başbakanı Merkel, Brüksel'deki görüşme öncesinde yaptığı açıklamada, ziyaret izni verilmezse askerleri İncirlik Üssü'nden çekme tehdidinde bulunmuştu. Merkel, "Parlamento ordusuna sahip olduğumuz için askerlerimizin Alman federal meclis üyeleri tarafından ziyaret edilmesinin şart olduğunu bugün Türkiye Cumhurbaşkanı ile yapacağım görüşmede açıkça dile getireceğim" diyerek, aksi takdirde "askerlerin İncirlik'i terk etmesi gerekeceğini" vurgulamıştı.