Yerleştirme sonuçları için bekleyiş devam ediyor. ÖSYM'den henüz bir son dakika açıklaması gelmiş değil. LYS üniversite tercih sonuçları 17.00'de açıklanacak söylentisi de tutmadı. Peki ÖSYM üniversite yerleştirme sonuçlarını ne zaman açıklayacak?

Öğrencilerin eğitim hayatında yeni bir sayfa açacak olan üniversite LYS tercih sonuçlarına kısa bir süre kaldı. Şimdi sıra ÖSYM LYS tercih sonuçlarının açıklanmasına geldi. Tercih sonuçlarının ne zaman henüz belli olmasa da ÖSYM'nin sonuçları ağustosun ilk haftasında yayınlaması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl 10 Ağustos tarihinde açıklanan LYS tercih sonuçlarının, bu yıl geçtiğimiz yıla göre daha erken açıklanacağı tahmin ediliyor.

Milyonlarca aday hayalindeki mesleğin eğitimini almak için ilk adımı attı. Büyük bir merak içinde beklenen üniversite tercih sonuçları ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi üzerinden yayınlanacak. Veliler de öğrenciler kadar üniversite yerleştirme sonuçlarını merak ediyor. Uzun ve zorlu maraton sona erdi. Sıra sonuçları beklemeye geldi. ÖSYM LYS tercih sonuçları için kesin tarih henüz belli olmuş değil. İşte detaylar…

2017 LYS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Birçok öğrencinin eğitim hayatında yeni bir sayfa açacak olan üniversite tercih sonuçlarına kısa bir süre kaldı. Büyük bir merak içinde beklenen üniversite tercih sonuçları ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi üzerinden yayınlanacak. ÖSYM LYS tercih başvurularını değerlendirmeye başladı. Bu sürecin ne kadar süreceği ise bilinmiyor. Üniversite tercih sonuçları için net tarih henüz belli değil. Kayıtların erken tarihe çekilmesi ile birlikte LYS tercih sonuçlarının Ağustos ayının ilk haftasından sonra açıklanması bekleniyor. Sonuçlar ais.osym.gov.tr adresinden değil ÖSYM sonuç sayfasından öğrenilecek. LYS yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresindeki Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden ilan edilecek. LYS tercih sonuçları açıklandığı zaman ilgili linke tıklayarak açılan sayfadan T.C. kimlik numarası/YU numarası ve şifre girilerek kontrol edilebilecek.

MERKEZÎ YERLEŞTİRME İÇİN TERCİH İŞLEMİ NASIL YAPILACAKTIR?

Adaylar, 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna tercih süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

Adaylar bu kılavuza göre tercihlerini belirleyeceklerdir. Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır. Bunun dışında tercih bildiriminde bulunulamaz (posta, fax, elektronik posta vb.). Merkezimize posta vb. yollarla gönderilen tercih listeleri işleme alınmaz ve cevaplandırılmaz. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerlidir.

[old_news_related_template title="Boğaziçi Üniversitesi'nden Google'ı geride bırakan yazılım" desc="Boğaziçi Üniversitesi’nde, aramalarda doğru web sayfalarının daha verimli bulunmasını sağlayacak bir yöntem geliştirildi. Yazılım, Google ve Yandex gibi arama motorlarından daha iyi performans veriyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/google2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/bogazici-universitesinden-googlei-geride-birakan-yazilim/"]