Karaağızlılar, santralin kurulacağı arazinin yanı başına kurdukları çadırda 24 saat nöbet tutuyor. Evlerinin yolunu unutan köylüler, gece eksi 5 dereceyi bulan dondurucu soğukta, varil içinde ateş yakarak ısınıyorlar.

"KAZANIRSAK O ÇADIRI SERGİLEYECEĞİZ"


Karaağız Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayri Sönmez, "Köyde kahveler kapalı. Köy bu çadırda toplanıyor. Kargo, posta, faturalar bile adres olarak eylem çadırına geliyor. Davamızda haklı çıkar da mahkeme santral projesini iptal ederse, çadırımızı abideleştirip sergileyeceğiz" dedi.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ


BİLİR KİŞİ RAPORU BELİRLEYECEK

Karaağızlılar, köye 400 metre mesafede 38 dönümden oluşan 1. sınıf tarım arazisine kurulması planlanan Biyokütle Katı Atık Enerji Santrali'nin iptali davası açtılar. Geçtiğimiz çarşamba günü bilirkişi heyeti santralin kurulacağı alanda inceleme yaptı. Heyetin hazırlayacağı rapor, Karaağız'ın kaderini belirleyecek.

FOTO: SÖZCÜ FOTO: SÖZCÜ


"8 AYDIR GECE GÜNDÜZ NÖBETTEYİZ"

“Eksi 5 dereceyi bulan soğukta buradayız. 8 aydır gece gündüz demeden nöbetteyiz” diyen köylüler, "Ölene kadar da buradayız. Bu santrali kurdurmayacağız. Kimse boşuna heveslenmesin. Karaağız bizimdir. Bizim kalacak" dediler.