Tesla CybertruckTesla'nın haziran ayının başından beridir yüzde 23'lük bir artış yaşadığını da hatırlatmakta fayda var. Amerikalı üretici ilk çeyrekte sadece 103 bin araç üretimi gerçekleştirirken Toyota 2.4 milyon adet otomobil üretti.
Tesla Model 3Amerikalı elektrikli otomobil üreticisi Tesla Volkswagen AG'yi ocak ayında geçerek dünyanın en değerli 2. otomobil markası pozisyonuna gelmişti. Alman üretici ID.3 diye adlandırdığı tam elektrikli ekonomik otomobilinin teslimatlarını bu yaz mevsiminin sonunda gerçekleştirecek.
Japon üretici Toyota 2020 yılı kâr tahminlerini yüzde 80 düşecek olarak değerlendiriyor. Pazarın ve satışların eski hâline dönmesi için ise 1 yıl sonrasını işaret ediyorlar. Markanın hisseleri bu yıl haziran ayına kadar yaklaşık yüzde 10 gerilemiş durumda.