VATANDAŞLAR DEVAM EDEN İNŞAATA TEPKİ GÖSTERDİ
1. Derece sit alanı da olan koruma altındaki tarihi bölgede AKP'li belediyenin çalışmalarına Ürgüplü vatandaşlar tepki gösterdi. Ürgüp Cumhuriyet Meydanı’nda ellerinde “Ürgüp’ü sev” , ”Yine rant, yine kıyım” , “Tarihine sahip çık” yazılı pankart taşıyan vatandaşlara CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, CHP Ürgüp ilçe Başkanı Fulya Gülşen Altınsoy ve partililer de eşlik etti.

İNŞAATIN DURDURULMASINA KARAR VERİLMİŞTİ
Protesto esnasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ürgüplü turizmci Adnan Tangüler, Nevşehir Valisi Sezer Becel önlüğündeki Kapadokya Alan Başkanlığı tarafından inşaatın durdurulma kararı vermesine rağmen AKP’li belediyenin çalışmalarına devam ettiğini söyledi. Sit alanı olan bölgenin normal bir arsa gibi düşünülmemesi gerektiğini ifade eden Tangüler şunları söyledi:
* Bugün burada bulunmamızın sebebi kültür ve tabiat varlıklarımıza sahip çıktığımızı göstermektir. Şu an Ürgüp Temenni Mahallesi 149 ada , 93-94-95 nolu parsel sayıda tapuya kayıtlı taşınmazın hemen önündeyiz. Burası 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ‘nda Kentsel Sit Alanı olarak ilan edilmiş bir bölgedir.
* Bu alanın basit bir arsa gibi değerlendirilmesi ve bu tabiat varlığına ‘sadece arsa temizliğinin yapıldığının iddia edilmesi hukuken mümkün değildir. Tepkilerimizin haklı sonucu da ortaya koymuştur ki Sayın Vali öncülüğündeki Alan başkanlığı inşaatın durdurulması kararını Ürgüp Belediyesi'ne bildirmiştir. Peki çalışmalar neden devam etmektedir? Atılan beton temizlenecek midir?

"TAMAMEN YOK OLAN MAĞARALAR VAR"
İş makinalarıyla, kepçelerle yapılan çalışmalar sırasında mağaraların zarar gördüğünü de ifade eden Adnan Tangüler şöyle konuştu:
* Bölgedeki çalışmalarda zarar gören mağaraların yanı sıra aralarında tamamen yok olanlar da var, geri dönüşü olmayan bu durumun sorumlusu kimlerdir? İş Hanı projesiyle Ürgüp‘e değer ve vizyon katacağını iddia eden belediyeye soruyoruz? En kıymetli değerlerimiz kültür ve tabiat varlıklarımız, arkeolojik alanlarımız değil midir?
* Bu proje kamu vicdanını rahatsız etmiştir. Halka rağmen yapılması doğru değildir! Büyük sermaye sahiplerinin kanunsuz işlerine göz yumuldu, sıradan vatandaşın mekanlarına bağ evlerine göz dikildi. Neden sessiz kaldınız? Merdiven eşiği kazdığı için yıllarca hapis yatan Kapadokya halkının hakkını nasıl ödeyeceksiniz?
[old_news_related_template title="Adrese teslim sınav ile öğretim görevlisi olan AKP'li yönetici belediyede işe başladı" desc="Balıkesir Üniversitesi'nin adrese teslim öğretim görevlisi sınavını kazanarak akademisyen olan Balıkesir AKP İl Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Murat Uysal'ın kurum değişikliği yaparak AKP'li Büyükşehir Belediyesi'nde işe başladığı ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/14/iecrop/09053721-92e4-4783-b0db-829127ec647e_16_9_1639492338.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/adrese-teslim-sinav-ile-ogretim-gorevlisi-olan-akpli-yonetici-belediyede-ise-basladi-6827221/"]
[old_news_related_template title="Yem fiyatları nedeniyle ineklerini satan çiftçi: AKP’ye oy verdiğim kolum kesilseydi de, vermeseydim!" desc="Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde yaşayan ve 13 yıldır hayvancılıkla uğraşan Tuncay Kılıç, yem fiyatlarındaki fahiş artışa daha fazla dayanamadı ve ineklerini satmak zorunda kaldı. Bugüne kadar AKP’ye oy verdiğini söyleyen Tuncay Kılıç, “İnanın oy verdiğim kolum kesilseydi de vermeseydim” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/14/iecrop/cifci_16_9_1639472630.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/yem-fiyatlari-nedeniyle-ineklerini-satan-ciftci-akpye-oy-verdigim-kolum-kesilseydi-de-vermeseydim-6826448/"]