İl Değerlendirme Toplantısına katılmak için Bolu’ya gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bolu Valiliğini ziyaret etti. Bolu Valisi Ahmet Ümit ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Özer, valilik özel defterini imzaladı. Bakan Özer, il ve ilçe milli eğitim müdürleriyle yapacağı ve basına kapalı olan İl Değerlendirme Toplantısı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu.
YÜZ YÜZE EĞİTİM VE MASKE AÇIKLAMASI
"Gerekli önlemler alındığı zaman okulları kapatmanın gerek olmadığı da tüm toplum tarafından kabullenilmiş oldu” diyen Bakan Özer, sözlerini şöyle sürdürdü;
*81 ilde yüz yüze eğitime kararlı bir şekilde devam ediyoruz. Öğrencilerimiz de öğretmenlerimiz de bir hafta dinlendiler. Başarılı bir şekilde, kararlı bir şekilde yüz yüze eğitime gerekli tedbirleri alarak başlatmış olduğumuz yolculuğu çok başarılı bir şekilde devam ettirdik.
*Hiçbir kesintiye uğramadan gerekli tüm önlemleri alarak süreci başarılı bir şekilde nihayetlendirmek üzereyiz. 2021-2022 yılı eğitim döneminin tamamlanmasına çok az bir süre kaldı. Maskeyle ders anlatmak öyle kolay değil. İklim yavaş yavaş yaza geliyor ve çok büyük fedakarlık gerekiyor.
*Tüm öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Küçük çocuklarımız da büyük fedakarlıkla yaşlarına bakmadan tüm kurallara uyarak, gerekli sağlık tedbirlerini alarak 8 aydır eğitimlerine devam ediyorlar.
*Gerekli önlemler alındığı zaman en güvenli ortamlar eğitim ortamlarıdır. İnşallah bundan sonra böyle salgınlar yaşanmaz. Artık farklı durumlar olsa bile okulların ilk açılacak ve son kapatılacak yerler olduğunu 2021-2022 eğitim öğretim döneminde görmüş olduk. İHA
[old_news_related_template title="Bakan Koca'dan maske kuralı için açıklama" desc="Türkiye'deki corona virüsteki düşüşün altını çizen ve salgının her geçen gün gündemden çıkmaya başladığını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çarşamba günü yapılacak olan Bilim Kurulu toplantısına işaret etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/18/iecrop/63f6e839-b1e3-474a-b786-aa02a911703b-w_16_9_1650282121.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/bakan-kocadan-maske-kurali-icin-aciklama-7082065/"]
Bakan Özer'den yüz yüze eğitim ve maske açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Maskeyle ders anlatmak öyle kolay değil. İklim yavaş yavaş yaza geliyor ve çok büyük fedakarlık gerekiyor. Tüm öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Küçük çocuklarımız da büyük fedakarlıkla yaşlarına bakmadan tüm kurallara uyarak, gerekli sağlık tedbirlerini alarak 8 aydır eğitimlerine devam ediyorlar. Gerekli önlemler alındığı zaman en güvenli ortamlar eğitim ortamlarıdır" dedi.