Olay, dün saat 17.00 sıralarında Taksim İstiklal Caddesi’nin girişinde meydana geldi.

12 yaşlarında olan iki yabancı uyruklu kız çocuğu, 300 dolar ve içinde değerli eşyaları bulunan yabancı uyruklu kadınların paketini çaldı.

Çocuklardan biri kadınları oyalarken diğeri de bebek arabasının altında duran çantayı kaptığı gibi kaçtı. Büfenin önünde yaşanan olayı fark edenler, yabancı uyruklu kadınları oyalayan kız çocuğunu kolundan yakaladı ve bırakmadı.

Yakalanan çocuk, çığlıklar atarak İstiklal Caddesi’ni inletti.

Çekildiğini fark edince muhabire de saldıran 12 yaşındaki çocuk kendisini tutan büfe sahibine ve sonrasında emniyet güçlerine de zorluk çıkartarak onlara da saldırdı ve kendisini yerlere attı. Çocuk ve yabancı uyruklu vatandaşlar, polis güçleri tarafından Güven Timleri Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Olayla ilgili bilgilerini anlatan vatandaş Mustafa Akdar, "Kadınlar dönerciden bir şeyler alırken, çocuklardan biri kadınlarla konuşurken diğeri de paketi komple götürüyor. Kadın paketin içerisinde değerli eşyaları ve parasının olduğunu söyledi" dedi. (İHA)

[old_news_related_template title="Taksim’de valiz hırsızına meydan dayağı" desc=" Taksim Talimhane mevkiinde havalimanı otobüsüne binen turistlerin valizlerini çalmaya çalışan hırsız, görevlilere yakalandı. Hırsıza kaçmaya çalışınca görevliler tarafından tekme tokat dövüldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/13/iecrop/taksim_16_9_1657698394.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/taksimde-valiz-hirsizina-meydan-dayagi-7246453/"]