Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bakanlığının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmesinde İstanbul’daki terör saldırısıyla ilgili şunları söyledi:

- Türkiye Cumhuriyeti devleti, terörle etkin ve kararlı mücadelesini dün olduğu gibi bugün de yarın da sürdürmekte kararlıdır. Terör örgütleri birer taşerondur. Esasında Türkiye adları “AB” olan terör örgütleriyle sadece mücadele eden ülke değildir, aynı zamanda onlara silah sağlayan, finansman temin eden, eğitim veren ve onları her daim koruyup kollayan pek çok ülkeyle ve karanlık güçle de mücadele etmektedir.

HEDEFLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR

- Bu teröriste yardımcı olan ve bu teröristle temas hâlinde olduğu değerlendirilen pek çok kişiye ulaşılmış ve bunlar da gözaltına alınmıştır. Gözaltı sayısı 46’ydı, şimdi 50’ye ulaştı. Türk milletinin basireti, devletimizin gücü, güvenlik güçlerimizin ve adalet sistemimizin sağlıklı ve güçlü işleyişi sayesinde her tür saldırı, her tür hesap, her tür oyun boşa çıkarılacak ve bundan sonra da hedeflerine ulaşamayacaklardır.

[old_news_related_template title="Bombacıyı Yunanistan'a kaçıracaktı, o da yakalandı" desc="Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstiklal Caddesi'indeki terör saldırısında gözaltı sayısının 50'ye ulaştığını duyurdu. Bugün yakalananlar arasında bulunan Ahmed J.'nin, olayın ardından evine götürdüğü terörist Ahlam Albashır'ı Yunanistan'a kaçırmayı planladığı belirlendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/15/iecrop/teror_16_9_1668498458.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/istiklaldeki-saldirida-gozalti-sayisi-50ye-ulasti-7480356/"]