İki yıldır acının merkezi olan Soma'da uzun zaman sonra belki de ilk kez yüzler güldü. Maden şehidi Ali Yüksel'in 10 yaşındaki oğlu Furkan ile maden şehidi Ferhat Tokgöz'ün 4 yaşındaki oğlu Selim'in sünnet düğünleri yapıldı. Yağışlı havanın hediye yağmuru ile birleştiği, birçok duyarlı insanın dayanışma duygusu ile akın ettiği Soma'da sevgi seli oluştu.

FOTO: SÖZCÜ FOTO: SÖZCÜ


Soma'da ilk sünnet düğünü Furkan Yüksel Atatürk Mahallesi'ndeki evinin önünde yapıldı. Yağışlı havaya rağmen düğüne katılım hayli yüksekti. Ailenin akrabaları ve komşularının yanı sıra Soma dışından da düğüne gelenler vardı. İzmir'den İstanbul'a, Bodrum'dan Burhaniye'ye kadar birçok insan maden şehitlerinin emanetlerine sahip çıkmak ve düğündeki mutluluğa katkıda bulunmak için Soma'ya geldi.

Küba ve Gana sirk grupları da sünnet düğünü için Bodrum'dan çocukları eğlendirmeye gelenler arasındaydı... Küba ve Gana sirk grupları da sünnet düğünü için Bodrum'dan çocukları eğlendirmeye gelenler arasındaydı...


Her iki düğünde de mehteran bölükleri marşlar çaldı, şarkılar söyledi. Furkan ve ikiz kardeşi Betül düğün alanına at arabası ile geldi. İkisi de masal kahramanları gibiydi.

FOTO: SÖZCÜ FOTO: SÖZCÜ


Palyaçolar eğlenceli oyunlar eşliğinde çocuklar ile yarışmalar yaptı, yeni gelen armağanları dağıttı. Öğle namazının ardından camide mevlit okundu. Davetlilere güzel yemekler ikram edildi. Daha sonra takı merasimi yapıldı.

FOTO: SÖZCÜ FOTO: SÖZCÜ


Gelenler arasında çok sayıda palyaço vardı. Düğünü renklendiren Gönüllü Palyaçolar İzmir üyelerinden Damla Balat, "Eğlenmenin yanı sıra çok da duygulandık. Maden şehitlerinin çocuklarını sadece böyle özel günlerde değil sıradan günlerde de ziyaret etmek gerekir" dedi.

 

Televizyon sunucusu İkbal Gürpınar da düğüne beraberinde getirdiği çocuk oyun ekibi ile birlikte katıldı. Gürpınar, facianın ilk gününden beri madenci ailelerine destek olmaya çalıştığını söyledi.

TÜRK CHOPPER'DAN BÜYÜK SÜRPRİZ


Avrupa'nın en büyük motosiklet kulübü Türk Chopper da oradaydı. Yağışlı havaya karşın yola çıkan Türk Chopper'ın ilk durağı Furkan'ın sünneti oldu.

Günün en sıra dışı anlarına ise Türk Chopper Motosiklet Kulübü imza attı. Yağışlı havaya karşın yola çıkan Türk Chopper'ın ilk durağı Furkan'ın sünneti oldu. Selim'in düğününde de benzer manzaralar vardı. Günün en sıra dışı anlarına ise Türk Chopper Motosiklet Kulübü imza attı. Yağışlı havaya karşın yola çıkan Türk Chopper'ın ilk durağı Furkan'ın sünneti oldu. Selim'in düğününde de benzer manzaralar vardı.


Motosiklet grubu daha sonra diğer maden şehidi Ferhat Tokgöz'ün dört yaşındaki oğlu Selim'in sünnet düğününe katıldı. Türk Chopper MK İzmir İl Başkanı Gazi Yıldırım, "Onlara destek olmak, onları güçlendirmek için buradayız" diye konuştu. Yıldırım, madenci ailelerine "Ne zaman çağırırsanız buradayız" dedi. Düğüne bir başka motosiklet grubu Goldwing Club Türkiye üyeleri de İstanbul'dan geldi.

FOTO: SÖZCÜ FOTO: SÖZCÜ


Selim'in düğünü Ege Linyit Spor Salonu'nda yapıldı. Burada Ganalı ve Kübalı akrobasi ekipleri gösteri yaptı. Bodrum'dan gelen akrobasi ekibi Sunu Event'in müdürü Erol Güner, "Hayatta her şey para değildir. Buraya gönüllü olarak geldik. Onları mutlu edebildiysek ne mutlu bize" dedi. Selim'in annesi Hidayet Tokgöz, "Ayaklarınıza, yüreklerinize sağlık. Yolunuz açık olsun" sözleri ile karşılık verdi.

furkan-banner

Düğünlere Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş da katıldı. Altıntaş, "Maden şehitlerimizin bizlere emaneti olan çocukları ve ailelerinin maddi ve manevi yanındayız" mesajı verdi.

Yüksel ailesi hediye tepsisi ile Tokgöz ailesini ziyaret etti. İki anne birbiri ile kucaklaştı. Bu özel anlara faciada eşlerini, evlatlarını yitiren diğer madenci aileleri de katıldı. Kenetlendiler. Kalpler birleşti. Duygu yüklü anlar yaşandı.

FOTO: SÖZCÜ FOTO: SÖZCÜ


Daha sonra Türk Chopper MK Üyeleri sünnet çocukları ile arkadaşlarını motosikletlerine bindirerek şehir turu yaptırdı. Çocuklar motorcu işareti vererek mutlu bir tur attı.

Furkan kendini çok iyi hissettiğini dile getirerek, "Bizi yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ederim" dedi. Betül, mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi. Anne Ergül Yüksel, "Sünneti kutlayan, yurdun ve dünyanın dört bir yanından hediye ve mektup gönderen herkese, özellikle de Yılmaz Özdil'e çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Şırnak'tan İzmir'e kadar Türkiye'nin birçok şehrinden, İngiltere'den Japonya'ya, Almanya'dan ABD'ye kadar çok sayıda ülkeden armağan ve mektup gönderildiğini belirten amca Erhan Yüksel de "Son dokuz günde yaşadıklarımız ülke, dünya ve insanlık adına umutlarımızı yeniden yeşertti. Yalnız değilmişiz. Yılmaz Özdil'in bir yazısı ile binlerce hediye geldi. Her mektubu ağlayarak okuduk. 13 Mayıs günü ikinci senede unutulduk sanmıştım. Ama öyle değilmiş. Teşekkür ederim" dedi.

FOTO:SÖZCÜ - Furkan'a dünyanın dört bir yanından hediye yağdı. FOTO:SÖZCÜ - Furkan'a dünyanın dört bir yanından hediye yağdı.


Furkan ve Betül, gönderilen hediyelerin binde biri oranı kadar küçük bir bölümünü kendilerini alırken, diğer binlerce hediyeyi mahallelerindeki tüm çocuklar, eğitim gördükleri Seher Ali İlköğretim Okulu öğrencileri, erişebildikleri maden şehitlerinin çocukları ile paylaştı, geriye kalan armağanlar ise Manisa Çocuk Esirgeme Kurumu'na gönderilerek kimsesiz çocuklara iletildi.

Bir kamyonet kargo da Selim'e gönderildi. Selim'in annesi Hidayet Tokgöz de bu hediyelerin yüzde 99'unu paylaştı.