1 Kasım Genel Seçimlerinde, önceki seçimlere oranla milletvekili sayısını yarı yarıya kaybeden MHP'de 'olağanüstü kurultay' çağrıları yapıldı. Genel başkanlık yarışında aday olacağını açıklayan Sinan Oğan, Habertük TV'de Veis Ateş'in konuğu oldu. Seçim sonuçlarını değerlendiren Oğan "7 Haziran'da siz olsaydınız koalisyon kurar mıydınız?" sorusuna "7 Haziran'da ben olsaydım, partimiz yüzde 16,5 değil yüzde 30'un üzerinde oy alırdı" şeklinde yanıt verdi.

Sinan Oğan'ın açıklamaları şöyle:

Milliyetçi Hareket Partisi'nde doğru gitmeyen şey iktidar olmamasıdır. Eğer Milliyetçi Hareket Partisi, yarım asırlık bir partiyle ve hala iktidar olamıyorsa içinde bir öz muhasebe yapması lazım. İç hesaplaşmasını yapması lazım. Eğer her şey yolunda gitseydi Milliyetçi Hareket Partisi 5 ay gibi bir sürede 80 milletvekillini yarıya indirmezdi. Her şey yolunda gitseydi meclis oturma düzeninde PKK'nın bile gerisine düşmezdi, Türk milletinin kalbini sızlatmazdı.

BEN OLSAYDIM YÜZDE 30'UN ÜZERİNDE OY ALIRDI


Milliyetçiliğin müzelik bir durumunun olmadığını ve milliyetçiliğin çağdaş değerlerle harmanlanması gerektiğini ifade ediyorum. Sorun milliyetçilikte değil, sorun MHP'nin yönetim anlayışının yanlışlığında ve yöneten şirketlerin yorgunluğunda. Sayın genel başkan 18 yıldır partiyi yönetiyor, yorulmuştur. Vakit geçirmeden bunları değiştirmemiz lazım. 7 Haziran'da ben olsaydım, partimiz yüzde 16,5 değil yüzde 30'un üzerinde oy alırdı.