Almanya'da geçen hafta gündem Altena kentinin CDU'lu belediye başkanı Andreas Hollstein'ın bıçaklı saldırıya uğramasıydı. Almanya yasalarından fazla mülteciye izin veren ve göçmenlerin topluma değer kattığını savunan Hollstein Türk dönercide aşırı sağcıların saldırısına uğramış ve Türklerin yardımıyla hayata tutunmuştu.

donerci-1

Saldırıdan haftalar sonra belediye başkanı Hollstein açıklamalarda bulundu. ABD'nin çok satan gazetelerinden Washington Post'a konuşan Hollstein, boynundaki yaranın geçtiğini söylerken, "450 mülteciyi kabul etmekten rahatsız ya da pişman değilim. Bu rakam Alman kurallarına göre 100 kişi daha fazla. Doğru olan şeyi yaptım. Yarın olsa yarın da yaparım" dedi.

[old_news_related_template title="Belediye başkanına dönercide bıçaklı saldırı!" desc="Almanya’da Türkler’in yoğun olarak yaşadığı, Kuzey-Ren Vestfalya eyaletindeki Altena kentinin CDU'lu belediye başkanı Andreas Hollstein, döner yemeye gittiği Türk dönercide, mülteci politikasını eleştiren aşırı sağcı bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Alman hükümeti, 'Yardıma koşan aileye teşekkür ederiz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/altena-belediye-baskani.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/belediye-baskanina-donercide-bicakli-saldiri-2108636/"]

Hollstein, "Aklımda bu ölüm kalım meselesi. Şansıma Döner City isimli mekanı işleten Demir ailesi oradaydı ve bana yardım ettiler. Onlar olmasa hayatta olmazdım" dedi.

donercier

Washington Post gazetesi iki yıl önce Köln'ün belediye başkanı seçilen Henriette Reker'in de göçmenleri destekleyen politikası yüzünden saldırıya uğradığını hatırlatırken, İngiliz vekil Jo Cox'un da aşırı sağcılar tarafından saldırıya uğradığını okuyucularına aktararak bu tür saldırıların Avrupa genelinde yaygınlaştığını vurguladı.