Ekonomik güven endeksi Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1.1 artarak Kasım 2015'ten bu yana en yüksek olan 100.5 değerini aldı.

Nisan ayında 99.5 değerini alan endeks en son Kasım 2015'te 101 değerini aşmıştı.

Ekonomik güven endeksindeki artış, tüketici, hizmet sektörü, perakende ticaret sektörü ve inşaat sektörü endekslerindeki artışlardan kaynaklandı.

[old_news_related_template title="Ekonomiye güven durmadan artıyor" desc="İşsizlik ve enflasyon alarm verirken ekonomik güven endeksi Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 3.6 artarak Aralık 2015'ten bu yana en yüksek olan 99.5 değerini aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/geldikleri.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/ekonomiye-guven-durmadan-artiyor-1818267/"]

Ekonomik güven endeksinin 100'den büyük olması ortalama üzeri güveni; 100'den küçük olması ise ortalama altı güveni göstermekte.

TÜİK bu endeksin ekonomik büyümeye ilişkin olarak diğer ekonomik göstergelere kıyasla daha erken bilgi sağladığından öncü bir gösterge olduğunu belirtiyor.

REUTERS

[custom_content title="EKONOMİK GÜVEN ENDEKSİ NEDİR?" desc="Ekonomik Güven Endeksi, tüketici ve üreticilerin genel ekonomik duruma ilişkin değerlendirme, beklenti ve eğilimlerini özetleyen bir öncü göstergedir. Endeks, tüketici güven göstergesi ile mevsim etkilerinden arındırılmış imalat sanayi (reel kesim), hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerine ilişkin güven göstergelerinin ağırlıklandırılarak birleştirilmesinden oluşmaktadır. "]