Katarlılara satıldığı dedikoduları ortaya çıkan Bebek Otel’le kiralamak için prensipte anlaşan Orjin Grup’un ortağı Zafer Yıldırım projeden vazgeçtiklerini açıkladı.

Sozcu.com.tr’ye açıklamalarda bulunan Yıldırım bürokratik izin sürelerinin beklediklerinden fazla olması nedeniyle projeden vazgeçtiklerini söyledi.

Yıldırım, Karaman Ailesi’nin sahip olduğu otel hakkında şu açıklamalarda bulundu: 3-6 ay arasında otelin içi ve dışında kafamdaki tadilatları yapabileceğimi düşünüyordum. Boğaz Bölgesi imarda zor bir yer. Bir sürü izin almak gerekiyor. Sonradan baktık ki izinleri tamamlamamız iki yılı aşacak. Bu yüzden projeden vazgeçtik.

Mülkün sahibi Karaman Ailesi ile prensipte anlaştıklarını ifade eden Yıldırım, “Türkiye’de bu tip izinleri almak uzun sürüyor. Bebek zor bir bölge. İçindeki odaları da değiştirmek istemiştim” diyerek sözlerini noktaladı.

1955 yılında açılan Bebek Otel İstanbul sahil hattının ikonik binalarından biri.

mumay@sozcu.com.tr

[old_news_related_template title="Bebek Otel, Orjin Grup'a çok yakın" desc="Boğaz hattının en ikonik binaları arasında olan Bebek Otel, Orjin Grup tarafından kiralanmaya çok yakın. Orjin Grup'un ortağı Zafer Yıldırım sozcu.com.tr'ye yaptığı açıklama, 'İstanbul ve Bebek’in tarihi karakterine uygun bir proje düşünüyoruz' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/bebekotelll_16_9_1541751435.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/bebek-otel-orjin-grupa-cok-yakin-2728096/"]