Alınan bilgiye göre, Akçakoca'dan Kocaali istikametine seyreden 81 KC 694 plakalı hafif ticari araç, Alandere mevkisinde kontrolden çıkarak karşı şeride geçti. Araç, Akçakoca istikametine giden 54 KS 659 ve 81 DL 601 plakalı motosikletlerle çarpıştı. Kazada 4'ü kadın 7 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

SAKARYA'NIN KOCAALİ İLÇESİNDE MEYDANA GELEN TRAFİK KAZASINDA İLK BELİRLEMELERE GÖRE 8 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ. FOTO:DHA SAKARYA'NIN KOCAALİ İLÇESİNDE MEYDANA GELEN TRAFİK KAZASINDA İLK BELİRLEMELERE GÖRE 8 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ. FOTO:DHA


Haber verilmesi üzerine 112 Acil Servis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Olay yeri inceleme ekipleri güvenik önlemleri alırken, ölen ve yaralanan vatandaşların kimlik tespit çalışmaları devam ediyor.

FOTO:İHA FOTO:İHA


VALİ BALKANLIOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yaptığı açıklamada, kazadan ötürü büyük üzüntü duyduklarını belirtti. Vatandaşlara daha dikkatli olmaları çağrısında bulunan Balkanlıoğlu, "Hafif ticari aracın, karşı şeride geçerek kazaya neden olduğu gözüküyor ama daha tahkikat devam ediyor. Sürücülerimiz daha dikkatli olsa bunca can ve mal kaybı yaşanmaz. Trafik kuralları ve cezalarına rağmen sürücülerimiz maalesef dikkatsiz. Genelde dikkatsizlikten kaynaklanan son derece üzücü ve acı verici olaylar yaşıyoruz." dedi.

FOTO:İHA FOTO:İHA


Balkanlıoğlu, olay yeri inceleme ve savcılık makamının kaza mahallinde çalışmalarını sürdürdüğünü aktararak, "İlk gelen bilgiler 8 ölü olduğu yönündeydi. Yeni bilgilerde ölü sayısının 7 olduğu anlaşıldı. Hafif ticari araç, Akçakoca tarafından Sakarya Kocaali yönüne giderken, karşı şeride geçiyor. Orada seyir halindeki motosikletlilere çarpıyor. Bize gelen bilgilere göre 4'ü kadın 7 kişi kazada hayatını kaybediyor" dedi.

FOTO:DHA FOTO:DHA


MOTOSİKLETLİ GRUBUN SON GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan motosikleti grubun son anları başka bir aracın kamerasına yansıdı. Görüntülerde motosikletli grubun ticari taksinin yanından geçmesi görülüyor. Bir başka görüntüde ise kazanın hemen ardından yaşananlar yer alıyor.