Tamer YAVUZ-Tekirdağ

Önceki gün başlayan zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Nisan'a kadar devam edecek. Bu süreçte kış lastiği takmayan, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlara ceza kesilecek.

BAKANLIĞIN AÇIKLAMASINA GÖRE ÖZEL ARAÇLAR MUAF


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının açıklamasına göre ise bu zorunluluk, hususi olarak tescil edilmiş taşıtları kapsamıyor. Bakanlığın yaptığı açıklamada  “1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların kış lastiği kullanma zorunluluğu olup yapılan düzenleme; hususi olarak tescil edilmiş taşıtların kış lastiği takmalarını kapsamamaktadır.” ifadelerine yer veriliyor.

tekirdagTEKİRDAĞ'DA ÖZEL ARAÇLAR DA KIŞ LASTİĞİ TAKMAK ZORUNDA

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde yapmış olduğu duyuruda ise zorunlu kış lastiği uygulamasının hususi araçları aldığı duyuruydu. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’nün resmi sitesinden yapılan açıklamada “İlimiz genelinde; ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın, şehir içi ve şehir dışı taşımacılıkta kullanılan, tüm ticari ve hususi otomobil kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği kullanması zorunluluğu getirilmesini, araç sahiplerince uyulmadığında 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunun 65/A maddesine göre cezai işlem uygulanacağı hususunu tüm kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.