İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 5 Şubat günü meydana gelen, üç kişinin hayatını kaybettiği ve 180 kişinin yaralandığı uçak kazasına ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan soruşturma başlatılmıştı.

TABURCU OLMASI BEKLENİYOR


Soruşturma kapsamında, kaptan pilot Mahmut Aslan'ın tedavi gördüğü hastanede 'şüpheli' sıfatıyla ifade verdiği öğrenildi. Mahmut Aslan'ın bugün hastaneden taburcu olacağı, ardından Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne sevk edileceği bilgisine ulaşıldı.

YARDIMCI PİLOT: KULE İNMEMEMİZ KONUSUNDA BİR ŞEY SÖYLEMEDİ

Öte yandan geçtiğimiz haftalarda uçağın yardımcı pilotu da hastanede tedavisi sürerken "şüpheli" sıfatıyla ifade vermişti. Tercüman aracılığıyla ifade veren yardımcı pilotun, kule tarafından kendilerine inmemeleri yönünde bir şey söylenmediğini, piste indikten sonra kaydığını ardından tutunamadığını, daha sonra ise pistten çıktığını anlattığı öğrenilmişti.

 

[old_news_related_template title="Kaza yapan uçağın ikinci pilotuna hastanede bir şok daha..." desc="Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kazasında yaralanan ikinci pilot Ferdinant Pondaag'ın tedavisi sırasında beyninde tümör olduğu tespit edildi. Arkadaşlarına attığı mesajda bu hafta ameliyat olacağını söyleyen Pondaag, Şansım yüksek ama yüzde yüz temizleyemeyeceklerini söylediler. Yeniden büyüyebilir ve epilepsi ilaçları kullanmam gerekiyor. Sanırım bir daha asla uçamayacağım. Çok üzülüyorum.' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/21/iecrop/pegasus-foto-dha_16_9_1582279648.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/kaza-yapan-ucagin-ikinci-pilotuna-hastanede-bir-sok-daha-5638528/"]