Corona virüsü dünya genelinde can almaya devam ederken, aşılama kampanyaları ve alınan önlemlere rağmen salgının hızını tam olarak kesmek mümkün olmuyor.

Dünya Sağlık Örgütü baş uzmanı Soumya Swaminathan, ABD merkezli Bloomberg'e salgında yaşanan son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. Swaminathan ilk kez Hindistan'da ortaya çıkan ve hızla yayılan Delta varyantının, corona virüsü salgınının sonuna yaklaşmadığımızın en açık kanıtı olduğunu söyledi.

GÜNLÜK VAKA 500 BİN SEVİYESİNDE

Bazı ülkelerde ağır vaka ve hastaneye yatışların azaldığını belirten Swaminathan, buna karşın dünyanın büyük bir bölümünde oksijen yetersizliği, hastane kapasitelerinde doluluk ve yüksek ölüm oranlarıyla karşı karşıya olunduğunu aktardı. Swaminathan, "Son 24 saatte yeni vaka sayısı 500 bine yakın. Ölümler ise 9 bin 300 seviyesinde. Bu pandeminin yavaşlamadığını gösteriyor" dedi.

VARYANT, AŞILAMA VE KURALLAR

Bloomberg'in haberine göre Dünya Sağlık Örgütü'nün altı bölgesinden beşinde vakalar artış eğiliminde. Afrika'da ölüm oranları iki hafta içinde yüzde 30'dan yüzde 40'a yükseldi. Swaminathan bunun ana sebebinin Delta varyantının hızlı yayılması, aşılama kampanyalarının global ölçekte yavaş ilerlemesi ve maske ile mesafe gibi kuralların gevşetilmesini gösterdi.

Dünya Sağlık Örgütü, hükümetleri yeniden açılma sürecindeki olası risklere karşı uyardı. DSÖ Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan, "Herkesin koruma altında olduğunu ve hayatın hızla normale dönebileceğini varsaymak dünya genelinde çok tehlikeli bir varsayım" dedi.

[old_news_related_template title="FDA ve CDC'den üçüncü doz hatırlatma aşısı açıklaması: İki doz aşı olana gerek yok" desc="Delta varyantı dünya genelinde endişe yaratmaya devam ederken, Pfizer-BioNTech'in üçüncü doz hatırlatma aşısı başvurusu öncesi FDA ve CDC'den ortak açıklama geldi. Açıklamada, iki doz aşı olan kişilerin ağır hastalık ve ölüm riskine karşı korunduğu ve bu aşamada hatırlatma dozuna gerek olmadığı belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/09/iecrop/asi-kadin-reuters2_16_9_1625807737.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/fda-ve-cdcden-ucuncu-doz-hatirlatma-asisi-aciklamasi-iki-doz-asi-olana-gerek-yok-6529283/"]

 

[old_news_related_template title="DSÖ'den Covid-19'a karşı yeni ilaç önerisi" desc="Dünya Sağlık Örgütü, Covid-19 hasta bakım kılavuzlarını güncelleyerek ağır vakalar için interlökin-6 reseptör blokerleri grubundaki ilaçların hayat kurtardığını belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/07/iecrop/corona-ilac-shutter_16_9_1625649745.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/dsoden-covid-19a-karsi-yeni-ilac-onerisi-6525964/"]

 

[old_news_related_template title="Wuhan'daki DSÖ ekibi çalışmalarını tamamladı: Kaynağını..." desc="Corona virüsünün kaynağını bulmak için Çin'in Wuhan şehrine giden Dünya Sağlık Örgütü heyeti incelemelerini tamamladıktan sonra bir basın toplantısı düzenledi. Heyet salgının kaynağı olarak bir hayvana ulaşamadıklarını ve elde ettikleri yeni bulguların resmi büyük oranda değiştirmediğini açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/09/iecrop/dso-wuhan-reuters-2_16_9_1612868992.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/son-dakika-wuhandaki-dso-ekibi-calismalarini-tamamladi-kaynagini-bulamadik-6251192/"]