VATANDAŞ TEPKİLİ
Yarı kapasiteli dönemdeki fiyatların, tam kapasitede aynı kalması ve hatta bazı firmaların yine zam yapması vatandaşın tepkisine neden oldu.
Fiyatlardan memnun olmayan yolcular, duruma anlam veremediklerini ifade etti. Özellikle üniversitelerin açılması kararından sonra otogarlarda yaşanan yoğunlukla beraber otobüsler dolarken, öğrenci ve veliler bilet fiyatlarına şaşırıyor.
"ÖĞRENCİ OLARAK ŞİKAYETÇİYİM"
Eskişehir’den Çanakkale’ye eğitimi için giden üniversite öğrencisi Nursefa Pekdemir, fiyatların aynı kalmasını doğru bulmadığını ve herkesin seyahat ettiği dönemde bu yapılanın düzeltilmesi gerektiğini ifade etti.
Öğrenci olarak bu durumdan şikayetçi olduğunu belirten İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi Pekdemir, “Herkesin bu dönemde seyahat ettiğini bildikleri için bunun fiyatlara yansıdığını düşünüyorum. Bu fiyatlar normal bir meblağ değil ve her kesimden insanda bu ücretleri karşılayamayabilir. Bunların düşünülmesi gerektiğini düşünüyorum. Öğrenci olarak bu durumdan şikâyetçiyim” diye konuştu.
FİYATLAR YÜKSELDİ
Öğrenci olan kızı Nursefa Pekdemir’i okuluna yollamak için otogarda bulunan baba Tanju Pekdemir, fiyatların otobüs firmalarının yarı kapasite ile çalıştığı dönemdeki fiyatlara dahi tam kapasiteli çalıştıklarında zam yaptıklarını iddia etti.
Tanju Pekdemir, “Tabii fiyatlar aynı kaldı. Pandemi döneminde bu fiyatları normal karşıladık çünkü az yolcu taşıyorlardı ama şuan da tam kapasitede çalışmalarına rağmen fiyatlarda düşüş olmadı, hatta yükselme oldu. Pandemide daha ucuza gittiğimizi hatırlıyorum. Tabii ki fırsatçılık var burada. Bu şekilde insanların mecburiyetlerini kullanarak öğrencilerin sırtından fazla para kazanmaya çalışıyorlar. Bu da müdahile edilmesi gereken konu var” diyerek pahalılıktan dolayı serzenişte bulundu. (İHA)
[old_news_related_template title="Şehirlerarası otobüs bileti fiyatlarında tavan yeniden belirlendi" desc="Covid kısıtlamalarının kaldırılması ve bayram nedeniyle yoğunluk yaşanan şehirlerarası ulaşımda otobüs yolcu ücretlerindeki tavan yeniden belirlendi. Tebliğe göre 101-115 kilometre arası 70 TL'den 84 TL'ye, 351-400 kilometre arası 115 TL'den 138 liraya çıktı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/14/iecrop/shutterstock_31814-custom_16_9_1626260668.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/sehirlerarasi-otobus-fiyatlarina-sinirlama-getirildi-6538859/"]
[old_news_related_template title="İngiltere'nin kırmızı liste ısrarı turizmciye 1 milyar dolar kaybettirdi" desc="ETİK Başkanı İşler, 'İngiltere'nin kırmızı listesinde bulunmamız nedeniyle 1.5 milyon turist gelemedi. Bunun zararı 1 milyar doları aştı' dedi. GETOB Başkanı Bülbüloğlu, en ağır darbeyi alan Marmaris'in yangınlar nedeniyle iç pazarı da kaybettiğini dile getirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/01/iecrop/resimid_186200111_18620011_16_9_1630480437.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/ingilterenin-kirmizi-liste-israri-turizmciye-1-milyar-dolar-kaybettirdi-6624482/"]