Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 29 Temmuz’dan itibaren Muğla’da 11 ilçede çıkan orman yangınlarının, Köyceğiz yangınının kontrol altına alınmasıyla birlikte sona erdiğini açıkladı. Başkan Gürün, tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletirken yangının yaralarını birlikte saracaklarını belirtti.

Gürün, şu açıklamalarda bulundu:

* Sevgili hemşerilerim, 29 Temmuz itibari ile başlayan orman yangınları bu gece itibariyle kontrol altına alındığı resmi kurumlar tarafından bildirildi. Hepimize büyük geçmiş olsun. Orman varlığımız ve onun içerisinde yaşayan çok değerli canlılarımız kayboldu. Bir vatandaşımızı kaybettik. Allah rahmet eylesin. Bu kayıplarımızın hepsi şu an tespit ediliyor.

* Yaralarımızın sarılması ile ilgili yapamayacağımız bir şeyimizin olmadığını bilmenizi isterim. Bu duyguyla geleceğe bakmamız lazım. Yüzlerce araç, gereç ve elemanıyla yangını söndürmek adına bize katkı yaptılar. Türkiye’nin her yerinden gelen yardımlar için çok teşekkür ediyorum. Hepimize tekrar tekrar geçmiş olsun. Güzel günlerde beraber olmak üzere hepinize saygılar sunuyorum.

[old_news_related_template title="Antalya ve Muğla'da 12 gün boyunca yangınlara müdahale eden İBB itfaiyesi alkışlarla uğurlandı" desc="Antalya ve Muğla’da orman yangınlarına 12 gün boyunca müdahale edip görevini tamamlayan İBB itfaiyesi, İstanbul'a dönüş yolunda vatandaşlar tarafından alkışlarla uğurlandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/10/iecrop/ibb-sha1_16_9_1628628740.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/antalya-ve-muglada-12-gun-boyunca-yanginlara-mudahale-eden-ibb-itfaiyesi-alkislarla-ugurlandi-6586433/"]

[old_news_related_template title="Muğla'da 65 bin hektar yandı; karakulak ve yaban kedisi ormanı yok oluyor" desc="Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden Dr. Yasin İlemin, Muğla yangınlarında kızılçam ağırlıklı 65 bin hektarın yandığını açıkladı. İlemin, karakulak yaşam alanının yüzde 20'sinin, yaban kedisi habitatının ise tamamen yok olduğunu söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/10/iecrop/karakulak-vasak1-foto-dha_16_9_1628586067.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/muglada-65-bin-hektar-yandi-karakulak-ve-yaban-kedisi-ormani-yok-oluyor-6585288/"]