Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumuna dair son tahminlerini yayınladı. Hafta sonu ve ardından gelecek Ramazan Bayramı için planlar yapanları yakından ilgilendiren hava durumu tahminlerine göre yağışlar tüm yurdu sarmaya başlayacak, hava sıcaklıkları düşüş yaşayacak. Bugün yurdun doğusundan başlayacak yağışların, gelecek hafta ortasına kadar etki alanını artırarak sürmesi bekleniyor.



YEREL YAĞIŞLAR ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu (G. Antep ve Kilis hariç) ile Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar ve Konya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bu gece ve yarın sabah saatlerinde Marmara'nın güneyi, Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis bekleniyor. Güneydoğu Anadolu'nun güney kesimlerinde toz taşınımı beklenmektedir.

[old_news_related_template title="Barajlarda korkutan tablo" desc="Manisa’da geçen yıl barajlardaki ortalama doluluk oranı yüzde 26 iken bu yıl yüzde 10’a düştü. Özellikle tarımsal sulamada kullanılan Demirköprü Barajı’ndaki su seviyesinin yüzde 5’lere kadar düşmesi bu yıl ki sulama sezonu için endişe yarattı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/28/iecrop/804292a5-4a8b-4480-b6c1-e581ad4478ea_16_9_1651134837.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/barajlarda-korkutan-tablo-7103005/"]

[old_news_related_template title="Karların erimesiyle baraj taştı, mezarlık suyla doldu" desc="Gümüşhane'de karların ani erimesi sonrası su seviyesi yükselen Torul Barajı'ndaki taşkın nedeniyle çevredeki mezarlıklar su altında kaldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/27/iecrop/3-5_16_9_1651054361.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/karlarin-erimesiyle-baraj-tasti-mezarlik-suyla-doldu-7101075/"]