Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem KınıkÇİFTÇİ DEVLETTEN 299 MİLYAR TL ALACAKLI
Çitçilerin zekata ihtiyacı olmadığını ileri süren Erdal Avcı,
"Tarım Kanunu'nda, 'Tarımsal desteklemelerin finansmanı bütçe kaynaklarından sağlanır, gayri safi milli hasılanın yüzde 1'inden az olamaz' ifadesi yer alıyor. 2006 yılından itibaren desteğin miktarı 299 Milyar TL'yi bulmuştur.
Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal AvcıÇiftçiye destekleme olarak bu paranın verilmesi halinde zaten maddi anlamda rahatlayacak. Çiftçinin zekata ihtiyacı kalmayacaktır. Hükümetin yanlış tarım politikaları, sektörün artan girdi maliyetleri ve yetersiz destekler nedeniyle her geçen gün çiftçi üretimden vazgeçmektedir.
Türk Kızılay Genel Başkanı Kemal Kınık'ın üreticimize yönelik sözlerini hakaret kabul ediyoruz. Çiftçi zekat istemiyor, anasının ak sütü gibi helal olan parasını istiyor" diye konuştu.