Merkeze bağlı Yukarı Yuvalı köyünde rahatsızlanan tansiyon hastası muhtar Hikmet Ayyıldız, 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak rahatsızlandığını söyleyip, yardım istedi. Harekete geçen ekipler, yol, 7 ayrı noktada düşen çığlar nedeniyle kapandığı için köye ulaşamadı. Bunun üzerine bölgeye İl Özel İdaresi ekipleri sevk edildi. İş makineleriyle yapılan yaklaşık 11 saatlik çalışmayla yol açılarak ambulans köye ulaştı. Ayyıldız, Gümüşhane Devlet Hastanesine kaldırılarak tedaviye alındı.

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, sosyal medya hesabından, Kahramanlar başlığı ile yol açma çalışması yürüten ekiplerin görüntülerini paylaşarak, Bir hastayı kurtarmak için çığlara karşı verilen 11 saatlik sevgi ve merhamet dolu mücadeleden kesitler. Güzel yürekli bütün kahramanlarımıza saygıyla, minnetle ifadelerine yer verdi.  (DHA)

[old_news_related_template title="Kahramanmaraş'ta hasta taşıyan ambulans çığ altında kalmaktan son anda kurtuldu" desc="Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinden hasta alan sağlık personelini taşıyan ambulansın geçişi sırasında çığ düştü. Sağlık personeli, birkaç metre mesafe ile kar kütlesinin altında kalmaktan kurtudu. Ambulanstaki hasta ve sağlık personeli, bölgeye gelen ekiplerin yolu temizlemesi ile mahsur kaldıkları yerden kurtarılarak hastaneye ulaştırıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/25/iecrop/kahramanmaras-dha-1_16_9_1643144396.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/kahramanmarasta-hasta-tasiyan-ambulans-cig-altinda-kalmaktan-son-anda-kurtuldu-6912103/"]