15 Temmuz gecesi Ankara’yı bombalayan helikopter pilotu itirafçı Yarbay İlkay Ateş mahkemedeki sorgusunda, bir örgüt abisinin kendisini Sadullah Abra ve Taner Kılıç isimli subaylarla tanıştırdığını söyledi. Görüştükleri cemaat abisinin kendilerine kurmaylık sınavına çalışmaları için CD’ler verdiğini kaydetti. Ateş, ifadesine şöyle devam etti: “Daha sonra Ankara’ya tayin olan Gökhan Çiçek ile tanıştırdılar. Kendisi Kara Pilot Binbaşı. Onun abisi de kurmay subaylara abilik yapıyor. Bombalı saldırıları yapanlardan biri olan Özcan Karacan darbeden bir gece önce ailesini yurtdışına göndermiş.”

16 TEMMUZ SABAHI AKINCI ÜSSÜ’NDE GÖZALTINA ALINMIŞTI Ankara’da ‘Atatürkçü’ kimlik altında eğitim veren Özel Anafartalar Koleji darbe girişimden sonra çıkarılan KHK ile kapatılmıştı. Okulun sahibi Hakan Çiçek, 16 Temmuz sabahı Akıncı Üssü’nde yakalanmıştı. 16 TEMMUZ SABAHI AKINCI ÜSSÜ’NDE GÖZALTINA ALINMIŞTI
Ankara’da ‘Atatürkçü’ kimlik altında eğitim veren Özel Anafartalar Koleji darbe girişimden sonra çıkarılan KHK ile kapatılmıştı. Okulun sahibi Hakan Çiçek, 16 Temmuz sabahı Akıncı Üssü’nde yakalanmıştı.


KOLEJİN SAHİBİ ÇIKTI

Yarbay Ateş’in bu ifadesi üzerine araştırma yapan savcılık, “Kurmay subayların FETÖ abisi” olduğu anlaşılan Binbaşı Gökhan Çiçek’in abisinin Hakan Çiçek olduğunu tespit etti. Hakan Çiçek’in ise, darbe girişiminin sabahında, FETÖ’nün Hava Kuvvetleri İmamı olan Adil Öksüz ile birlikte Akıncı Üssü’nde yakalanan ve cemaatin kripto subayların çocukları için özel olarak kurdurduğu belirtilen Anafartalar Koleji’nin sahibi olduğu anlaşıldı. FETÖ’nün, deşifre olmasını istemediği üst düzey kripto asker ve bürokratlarının çocukları için, örgüte ait olduğu bilinmeyen okullar kurduğu, bunlardan birinin de Ankara’da ‘Atatürkçü’ kimlik altında eğitim veren Özel Anafartalar Koleji olduğu anlaşılmış, okul darbe girişimden sonra çıkarılan KHK ile kapatılmıştı.
Okulun sahibi Hakan Çiçek ifadesinde şunları kaydetmişti: “Cuma günü de okuldan öğrencilerimizin velisi olan Albay Ahmet Özçetin, beni Cuma günü akşam sosyal etkinlik için Akıncı Üssü’ne davet etti. Sabah beton duvarının üzerindeki tellerden atlayıp köye doğru yürümeye başladım. Hava üssünden kaçarken jandarma görevlileri beni yakaladı.”