
KAYYUM OLARAK ATANAN CUMALİ ATİLLA DİYARBAKIR'DA
Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alındığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine kayyum olarak atanan Ankara’nın Etimesgut İlçe Kaymakamı Cumali Atilla kente geldi.
FOTO: İHAAtilla, saat 21.20 sıralarında Ankara’dan tarifeli uçakla kente geldi. Bir grup gazeteci tarafından karşılanan Atilla, kendisine soru sormak isteyen gazetecilere teşekkür ederek, bindiği araçla havalimanından ayrıldı. Atilla’nın yeni görevine yarın sabah başlayacağı öğrenildi.
CUMALİ ATİLLA KİMDİR?
1964 Elazığ doğumlu olan Cumali Atilla ilk ve orta öğrenimini Elazığ’da, Yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde tamamladı. 1990 Yılında Erzincan Kaymakam adayı olarak göreve başladı. Dil eğitimi ve yönetim sistemi konularında çalışmalar yapmak üzere 8 ay İngiltere’de bulundu. 3 yıllık staj dönemi içerisinde Çorum Uğurludağ ve Afyon Çobanlar ilçesinde Kaymakam vekilliği görevini yürüttü. Daha sonra sırayla Giresun'un Piraziz, Muş'un Malazgirt, Bolu'nun Mengen Kaymakamlığı, Diyarbakır Vali Yardımcılığı ve Konya Beyşehir Kaymakamlığı görevinde bulundu. 23 Eylül 2011 tarihinde Etimesgut Kaymakamlığı görevine başlayan Atilla evli ve 3 çocuk babasıdır.

