Emin ÖZGÖNÜL / ANKARA

Balyoz davasından yargılanıp Anayasa Mahkemesi kararı ile özgürlüklerine kavuşan ve terfi sırasında olan üç Albay, Generalliğe terfi etti. Bu yılki YAŞ listesinde olan ve Balyoz davasından yargılanan 43 Albay ise emekli oldu. Emekliye sevkedilenler arsında ‘’Kardak kahramanı’ Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen de bulunuyor.

YAŞ kararı ile Jandarma Genel Komutanlığında görevli Kurmay Albay Ahmet Hacıoğlu ve Kara Kuvvetlerinde görevli Kurmay Albay Levent Ergün, Tuğgeneral oldu. Deniz Kuvvetlerinde görevli Kurmay Albay Özdem Koçer ise Tuğamiral rütbesine yükseldi.

Casus oramiral!

Casus oramiral!

TERÖR DAİRE BAŞKANIYDI

Tuğgeneralliğe yükselen ve Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanı olan Kurmay Albay Ahmet Hacıoğlu, Balyoz davasından tutuklanmış ve ‘’Terörist damgası yemem bana çok dokundu’’ demişti. 2011 Askeri Şura toplantısından üç önce tutuklanan Hacıoğlu ‘’Terörle mücadele daire başkanı iken bir anda terörist oldum. TSK’yı adeta terör örgütü gibi göstererek acaba toplumsal barışın sağlandığı mı iddia ediliyor.? Ordusunu aşağılayan bir millet, devlet olur mu?’’ demişti.

TKS'nın yeni komuta kademesi belli oldu

TKS'nın yeni komuta kademesi belli oldu

NEDEN SUSUYORSUNUZ?

Balyoz davasından 18 yıl hapse mahkum olan ve Anayasa mahkemesinin hak ihlali kararı ile özgürlüğüne kavuşup beraat eden Deniz Kurmay Albay İbrahim Özden Koçer de, YAŞ kararı ile Tuğamiral rütbesine terfi etti. Koçer tutuklu olduğu dönemde cezaevinden ‘’ Neden susuyor büyüklerimiz? Türk Milleti adına yargılama yapan mahkemeler neden yalanla, sahte delillerle biz masum insanların hayatından günlerini çalıyor ve yine Türk Milleti adına görev yapan Yüce Meclis gereken kanunları zamanında çıkartmıyor? ‘’diye isyan etmişti.

KKTC’DEN GELDİ

Balyoz davasından 13 yıl 4 ay hapis cezası alan daha sonra beraat eden Kurmay Albay Levent Ergün ise, tutuksuz yargılanırken, hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 49. Piyade Alay Komutanıyken Türkiye’ye gelerek Balyoz duruşmasına katılan Ergün, davaya konu olan seminer döneminde Amerika’da yüksek lisans eğitimi almış, seminere katılmadığı halde mahkum olmuştu. Ergün duruşmalar sırasında suçlamalara konu olan olaylar sırasında yurt dışında olduğunu da ispat etmişti.