Şenol GEZER

İstanbul Armutlu’da terör örgütü DHKP-C’ye yönelik operasyonda çıkan arbedede yaralanan Dilek D.’nin çok sayıda sokak eylemine katıldığı ve 2012 yılında Gaziosmanpaşa’da karakola girerek kendini patlatan İbrahim Çuhadar’la eylem öncesi çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı. Halen yoğun bakımda tutulan Dilek D.’nin babası, annesi ve 3 ağabeyisinin defalarca gözaltına alınıp tutuklandığı belirlendi.

Dilek Doğan'ın tedavisi sürüyor

Dilek Doğan'ın tedavisi sürüyor


Sosyal medyada “Esnaf” diye takdim edilen Dilek D.’nin yaralanmasıyla sonuçlanan olay, önceki gün gerçekleşti. 1 Kasım’da yapılacak Genel Seçim öncesi kaos oluşturmak isteyen DHKP-C’ye yönelik fiziki ve teknik takip yürüten İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü  (TEM) ekipleri,  örgüt hücrelerinde bir hareketlilik belirledi.  Takip devam ederken,  10 Ağustos 2015 tarihinde ABD İstanbul Başkonsolosluğu’na düzenlenen  silahlı saldırının firari şüphelisi olarak aranan DHKP-C militanı Hatice Ruken  Kılıç’ın canlı bomba eylemi yapmaya hazırlandığını belirlendi.

Emniyetten kurşun açıklaması

Emniyetten kurşun açıklaması


SABIKALI GECEKONDU

Terörist Hatice Ruken  Kılıç’ın Sarıyer, Sultangazi ve Gaziosmanpaşa’da barınabileceği 16’ya yakın adres belirleyen ekipler, operasyon kararı aldı. Eş zamanlı düzenlenen operasyonun hedef adreslerden biri de daha önce "canlı bomba" Çiğdem Yahşi’nin yakalandığı Sarıyer’de Armutlu’daki örgüt yandaşı Mehmet D.’nin gecekondusu  oldu. Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve Havacılık Şube’de görevli  polislerin desteğinde  Fatih Sultan Mahallesi, Gelincik Sokak üzerindeki eve giren timler, bahçede arkadaşlarıyla içki içen Dilek D.’nin ağabeyi  Mehmet Doğan (31) ve arkadaşlarıyla karşılaştı.

SİLAHINI ALMAK İSTEDİ

Mehmet D.'ye savcılık kararını gösteren TEM dedektifleri, arama başlattı. Arama esnasında Mehmet Doğan ve arkadaşları Özel Harekat Timi'ne yönelik mukavemette bulundu. Çıkan arbede sırasında Mehmet Doğan, operasyon güvenliğini sağlayan polisin silahını almak istedi. Bu sırada silah ateş aldı ve kurşun, gözetim altında bekleyen Dilek D.’nin vücuduna isabet etti. Ailesi tarafından Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Dilek D. önce ameliyata ardından da yoğun bakıma alındı.

AİLENİN TAMAMI  ÖRGÜT ÜYESİ

Bu olayı fırsat bilen örgüt yandaşları sosyal medyada,  “Polis, örgütle ilgisi olmayan, Şişli’de tezgahtarlık yapan Dilek’i infaz etmek istedi” diye algı operasyonu başlattı. Dalga dalga yayılan kara propagandanın ardından İstanbul’un birçok bölgesinde olaylar çıktı. Ancak, yaşam mücadelesi veren Dilek D. ve ailesinin DHKP-C’nin en aktif üyesi olduğu ortaya çıktı. Eldeki bilgilere göre, Dilek D.’nin örgütsel faaliyeti ilk kez 2011 yılında tespit edildi. 2012 yılında canlı bomba eylemi düzenleyen İbrahim Çuhadar’la yasadışı dergi dağıtırken görüntülenen Dilek D., daha sonra çok sayıda sokak eylemine katıldı. Örgütün önde gelen militanlarından biri olan Çuhadar, 2012 yılında üzerindeki bombalı düzenekle  Sultangazi İlçesi’ndeki  Gazi Karakolu’na girmek istemiş, başaramayınca arama noktasında kendisi patlatmıştı. Eylemde, nöbetçi polis memuru Bülent Özkan şehit düşmüş, 4’ü polis 7 kişi de yaralanmıştı.

İŞTE, KABARIK ŞUÇ DOSYASI

Emniyet kayıtları, Dilek D.’nin babası, annesi ve 3 kardeşinin de örgütsel faaliyet kapsamında çeşitli tarihlerde gözaltına alınıp tutuklandığını gösteriyor. 1996 yılında İETT otobüsünü kundaklayan baba Metin D. (58), 1 yıl tutuklu kalmış ve  2012 yılında ise bir kez daha örgüt üyeliğinden gözaltına alınmış. Anne Aysel  D. ile “DHKP-C alan sorumlusu”oğlu  Mehmet D.,  2014 yılında gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen oğul Mehmet  D. tutuklandı. 2011’de örgütün Okmeydanı’ndaki  11 çelik kapılı hücresinde gözaltına alınan diğer ağabey Emrah Doğan (28) ise “Terör örgüte üye olma” suçundan tutuklandı. Bir yıl cezaevinde kalan Doğan,  2012’de tahliye oldu. Bir diğer ağabey Mazlum D., 2014 yılında yine “Terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklanmış.