Reuters haber ajansının kanuya yakın kaynaklara dayandırarak verdiği haberde, Kuzey Marmara otoyolu projesi için toplam altı bankanın katılacağı finansman büyüklüğünün yaklaşık 2.8 milyar dolar olması ve finansman kapanışının bu yıl sonunda olması bekleniyor dendi.

Konuya yakın iki kaynağın verdiği bilgiye göre finansmana üç büyük kamu bankası olan Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank , Akbank, Garanti Bankası ve QNB Finansbank katılacak.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nce 3.Boğaz Köprüsü Kuzey Marmara otoyolu projesinin Avrupa kısmında Kınalı-Odayeri; Asya kısmında Kurtköy-Akyazı kesimi iki ayrı paket halinde Yap-İşlet-Devret (YİD) yöntemiyle geçen sene ihaleye çıkılmıştı.

[old_news_related_template title="Üçüncü köprü için yeni bağlantı yolu" desc="Paşaköy-Mecidiye bağlantı yolu açıldı. Artık üçüncü köprü bağlantısı kent merkezine yakın olan Çamlık Kavşağı yerine merkeze daha uzak olan Mecidiye Kavşağı'ndan sağlanacak. Ataşehir, Ümraniye, Çamlıca ve Sultanbeyli trafiğinin rahatlaması bekleniyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/bibibibi.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/ucuncu-kopru-icin-yeni-baglanti-yolu-1919527/"]

Toplam yatırım bedeli 7 milyar lirayı aşacak Kuzey Marmara otoyolu projesinin Asya kısmını Limak İnşaat-Cengiz İnşaat ortak girişim grubu; Avrupa kısmını ise Kolin İnşaat-Kalyon İnşaat ortak girişim grubu kazanmıştı.

Konuya yakın bir kaynak "İlk etapta bankaların sağlayacağı finansman 2 milyar dolardı...sonra 2.8 milyar dolara kadar çıkıldı... Bu finansmanda ayrıca yeni oyuncu olarak QNB Finansbank da var." dedi.

Bir başka kaynak da Kuzey Marmara projesine 650 milyon dolar civarında köprü finansmanının da bankalarca sağlandığını belirterek, "Kuzey Marmara'da da bu sene kapanış bekliyoruz" dedi.

REUTERS