Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin’de şehir hastanesinin açılışında konuştu. Erdoğan, konuşması sırasında kalabalıktan bir türlü istediği yanıtı alamayınca “Karıştırıyorsunuz” demekle yetindi ve gülümsedi.

 

Erdoğan konuşmasında, geçmişteki sağlık sistemini eleştirerek mitinge katılan vatandaşlara, “Ey kardeşlerim soruyorum. O sisteme evet mi hayır mı” diye sordu. Bunun üzerine kalabalık hem “evet” hem de “hayır” diye bağırdı. Sonra Erdoğan yineleyerek “O sisteme evet mi, hayır mı” diye sordu. Kalabalık yine hem “hayır” hem de “evet” diye bağırdı.

[old_news_related_template title="Erdoğan: Obama başaramadı ama biz başardık" desc="Mersin'de bin 300 yatak kapasiteli Şehir Hastanesi ve toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Ana muhalefete yüklenirken, ABD Başkanı Obama'yı da hedef alarak 'İşte buyrun hastane mi görmek istiyorsun gel Mersin'e şehir hastanesi gör. Git 81 vilayete hastane gör. Bu hastane kuyrukçul sisteme son veren bir hastanedir. Obama bizdekinin küçük bir sistemini yaşama geçirmeye çalıştı, ama başaramadı. Biz başardık' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/880-33.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/erdogan-obama-basaramadi-ama-biz-basardik-1659304/"]

Daha sonra “Olay bu kadar basit” diyen Erdoğan, konuşmasının devamında tekrar geçmişteki sağlık sistemini eleştirerek “Yaşı özellikle 40'ın üzerinde olanlar Eski Türkiye'yi, o dönemin hastanelerini kıt imkanlarını çok iyi bilirler'' dedi. Erdoğan, "O sağlık düzenine evet mi, hayır mı” diye yine sordu. Kalabalıktan “Hayır” denmesini beklerken “Evet” diye ses çıkınca, Erdoğan  bu kez de “karıştırıyorsunuz” dedi. Erdoğan, Başkanlık sistemi referandumuna gönderme yaparak bu yanıtları almak istedi, ancak başarılı olamadı.

[old_news_related_template title="Başbakan Yıldırım'dan 'anayasa değişikliği' açıklaması" desc="Başbakan Binali Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi'nin açılış töreninde, anayasa değişikliğiyle ilgili açıklamalarda bulunarak, 'Rejimin değiştiği yok. Değişen, değişimin ta kendisidir. Değişime direnenler, yok olacak. Nisan'da hayırcılara cevabı 'Evet, evet, evet' diyerek, vereceğiz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/e.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/basbakan-yildirimdan-anayasa-degisikligi-aciklamasi-1659248/"]