Karkas et ithalatı yerli üreticiyi olumsuz etkiledi. Zarar etmek istemeyen üretici de hayvanını kestirmiyor. Hayvan kesimlerinin düşük olması piyasadaki sakatat miktarının azalmasına neden oldu. Haber ajanslarına üreticilerin piyasaya kokoreç yetiştiremediği haberleri gelirken, İstanbul'da sakatat denince ilk akla gelen Sütlüce esnaflarını ziyaret ettik. Sütlüce'de esnaflar şimdilik büyük bir problem yaşamadıklarını söylüyor.

34

'TEDARİKÇİ SAYISI ARTTI'


Sütlüce'de 7 yıldır kokoreç ve uykuluk restoranı işleten Murat Kayaoğlu sozcu.com.tr'ye yaptığı açıklamada çalıştıkları tedarikçi sayısında artış olduğunu söyledi. Büyük ölçüde olmasa da bir sıkıntı olduğundan bahseden Kayaoğlu, "Mal almak için iki farklı şirketle çalışmak yeterli oluyordu. Bu sayı arttı, üçe dörde çıktı." dedi.

[old_news_related_template title="Üreticiler 'Piyasaya kokoreç yetiştiremiyor'" desc="Karkas et ithalatının başlamasının ardından bir süreden bu yana artan sakatat sıkıntısı son günlerde adeta tavan yaptı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/3-22.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/ureticiler-piyasaya-kokorec-yetistiremiyor-2161362/"]

FİYATLARA YANSIYOR


"Bir şey az olunca fiyat yüksek oluyor. Dolayısı ile bizim maliyetimiz de arttı." diyen Kayaoğlu, "Maliyetimiz artınca bu bizim fiyatlara da yansıyor tabi. E bunun yanında yeni yıla girdik. Kiralara zam, asgari ücrete zam… Bizim de masrafımız artıyor. Biz çok yoğun kokoreç satmadığımız için ondaki problem çok fazla değil. Ama uykulukta bir buçuk iki yıla yakın bir süredir sıkıntı yaşıyoruz." açıklamasında bulundu.

9

"SIKINTI YAŞAMIYORUZ"


25 yıldır Sütlüce'de kokoreç ve uykuluk restoranı işleten Yılmaz Demiral ise sozcu.com.tr'ye yaptığı açıklamada kokoreç ya da uykuluk bulmakta sıkıntı yaşamadığı söyledi.

8

YARIM EKMEK 12 TL


"Sakatat alırken az miktarda almıyoruz." diyen Demiral, "Yüksek miktarlarda getirtiyoruz. Sakatatın çoğunu Afyon’dan getirtiyoruz. Bir de işletme olarak nakit parayla çalışıyoruz. İhtiyacımız olan sakatatı bulmakta zorlanmamamızda bunun da etkisi olabilir. Bir şiş kokoreci 60 TL’ye alıyoruz. Uykuluğun kilosu ise 30 TL. Her ikisini de yarım ekmek arası olarak 12 liraya satıyoruz." ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Önce rakıya sonra işkembeye zam!" desc="Akşamcılar için 2018 çok kötü başladı. Önce rakı biraya zam geldi. Daha sonra ucuz etten dolayı sakatat pahalandı. Gece içki içtikten sonra soluğu işkembecide almak isteyen vatandaş artık iki kez düşünüyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/12hp12hp21hp12hp12ph12h-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/once-rakiya-sonra-iskembeye-zam-2164809/"]