Guiness Rekorlar Kitabı'na giren 22  yaşındaki Alman Joel Miggler, yüzünde en fazla tünel bulunan insan olarak kayde geçti. Tünel, vücutta açılan herhangi bir deliğin içine değişik ebatlarda borular takılarak, deliklerin genişletilmesi işlemine deniliyor.



Tutkusunun 13 yaşında kulağına ilk deliği yaptırdığında başladığını söyleyen 22 yaşındaki Joel, yavaş yavaş burnuna ve dudaklarına delikler açtırıp genişlettiğini ve daha sonra en büyüklerini de yanaklarına yaptırmaya karar verdiğini ifade ediyor.



Küçük bir kulak deliği gibi açılan delikleri yavaş yavaş genişletmek oldukça acılı bir işlem olmasına rağmen Joel, hedefinin yanaklarında bulunan delikleri şu an 34 mm olan boyundan 40mm'ye çıkarmak istiyor.



"Vücut modifikasyonu kesinlikle bağımlılığa dönüşüyor" diyen 22 yaşındaki genç, şimdiden dişleri için yanaklarına minik pencereler açtırmış durumda. "Yeni bir delik yaptırdığımda ilk bir hafta acı çekiyorum ama daha sonra sonuca bakınca oldukça gurur duyuyorum" diye Joel, hemen yeni bir tane daha yapmak için büyük bir arzu duyduğunu anlatıyor.



Şu an dünya rekorunu elinde bulunduran Joel, yanaklarını kestiren ilk kişi değil ama 3 defa kestiren ilk kişi olma özelliğini taşıyor. İşlemin biraz kanlı olduğunu ifade eden Joel, kısa sürede iyileştiğini ve acı hissetmemeye başladığnı belirtiyor.

Yemek yerken sorun yaşamadığını ancak küçük ısırıklar alarak  yediğini söyeleyen rekortmen, "En zoru çorba içmek, genelde yanaklarımdaki delikten akıyor" diyor.



Yüzündeki delikler dışında dilini de ortadan ikiye bir yılanınkine benzer şekilde kestiren Joel, gelecekteki hedefinin ise gözbebeklerine cerrahi bir müdahale ile mücevher taktırmak olduğunu söylüyor.