Yemen'e düzenlediği operasyonlarla yoğun eleştirilerin hedefi olan Suudi Arabistan, bu kez sosyal medyada yaptığı bir paylaşımla gündemde. Koalisyon güçleriyle birlikte binlerce sivilin ölümüne neden olan Suudi Arabistan, Yemen'in yanında olduklarını savunan mesajlar paylaştı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı tarafından paylaşılan mesajlarda, "Yemen halkının yanındayız. Sizin çocuklarınız bizim çocuklarımız' ifadeleri yer aldı.

'Yemen halkının yanındayız' mesajı. 'Yemen halkının yanındayız' mesajı.


Ancak Suudiler'in yaptığı paylaşım sosyal medyada 'çelişkili' olarak yorumlandı.

16 BİN SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Son olarak Ağustos ayında büyük bir faciaya neden olan Suudi Arabistan, bir okul otobüsünü hedef alan saldırıda 40 çocuğun ölümüne sebep olmuştu.

Ağustos ayında okul otobüsü saldırısında 40 çocuk ölmüştü. Ağustos ayında okul otobüsü saldırısında 40 çocuk ölmüştü.


Birçok kullanıcı bu olayı hatırlatıp, 'Hem çocukları öldürüp, hem de sizin çocuklarınız bizim çocuklarımız demek ironik' yorumunda bulundu.

Kısa bir süre önce yayımlanan Birleşmiş Milletler raporunda, Suudi Arabistan önceliğindeki koalisyonun Yemen'de çarşı yerlerine, sağlık kuruluşlarına, okullara, cenaze ve düğünlere yönelik düzenlediği hava saldırıları sonucu son üç yılda 16 bin sivilin yaşamını yitirdiği belirtilmişti.

Suudi saldırılarının yarattığı yıkım yüzünden çoğu çocuk ve kadın 14 milyon insanın açlıktan ölüm tehlikesiyle karşı karşıya geldiği Yemen'de kolera salgını da kol geziyor.