Yoğun kar yağışı günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Bazı yolların kapanması vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Öğrenciler de kar nedeniyle okulların tatil edilip edilmeyeceğini merak ediyor. Kayseri'de etkili olan kar yağışı sonrası kuşların, kedilerin ve köpeklerin aç kalmamaları için Kocasinan Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü ekipleri yem verdi. Belediye tarafından hayvanlar için yapılan besleme noktalarına da yem konuldu. Peki Kayseri'de yarın okullar tatil mi? İşte tatil olan ilçeler...

KAYSERİ'NİN BAZI İLÇELERİNDE OKULLAR TATİL

Kayseri'de okullar tatil edildi! Kayseri Valisi Şehmus Günaydın açıklama yaptı:

"Meteorolojik tahminler doğrultusunda ilimizde 28 Aralık 2018 Cuma günü aşırı buzlanma beklentisi nedeniyle Melikgazi,Kocasinan,Talas ve Hacılar ilçelerimizde eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Diğer ilçelerimizde Kaymakamlıklarımızca gerekli değerlendirmeler yapılacaktır.
Hamile ve engelli personelimiz de aynı gün idari izinli sayılacaktır."

KAYSERİ'DE ULAŞIMA KAR ENGELİ

Yoğun kar nedeniyle Kahramanmaraş-Kayseri kara yolunda ulaşım güçlükle yapılıyor.

Karayolunun Göksun ilçesi ile Sarız bölgesinde etkili olan kar sebebiyle ağır vasıta araçların geçişine izin verilmiyor.

Karayolları ekipleri, karayolunu açık tutabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

kayseri-meydan-iha1_7019504 Kayseri'de kar şehri beyaza bürüdü. Fotoğraf: İHA


Bölge trafik ekipleri, şehirler arası güzergahlarda aksaklık yaşanmaması için çaba sarf ediyor. Trafik ekipleri zincirsiz ve çekme halatı olmayan araçların geçişine ise izin verilmiyor.

Tır şoförlerinden Ramazan Avşar, AA muhabirine, Kahramanmaraş'tan Kayseri istikametine gittiğini ancak yoğun kar yağışı nedeniyle dinlenme tesisinde beklediğini söyledi.

Şoförlerden Kadir Demir ise Irak'tan yükleme yaptığını ve Kayseri'ye gittiğini, yoğun kar yüzünden dinlenme tesisinde mahsur kaldığını, karayolları ekiplerinin yolları açmasını beklediklerini dile getirdi.

AA