UNESCO Dünya Mirası Listesine girmesi gündemde olan Kızılırmak Deltası‘nda alınan önlemlere rağmen kaçak avlanma devam ediyor. Önceki gün yaşanan olayda, bu kadar da olmaz dedirtti. Kızılırmak Deltası Yaban Hayatı Geliştirme Sahası Bafra Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği bölgede yasak av yapan kişiler olduğunu tespit etmesi üzerine harekete geçti. Ekiplerin yaklaştığını gören kaçak avcılar, aralarında ender görülen türlerin bulunduğu çok sayıda vurmuş ördekleri atarak kaçtı. Milli Park görevlileri, kaçak avcılar tarafından bırakılan yaklaşık 50 kadar cansız ördeğe el koydu.

kacak-avlanma-foto-sozcu3BELEDİYE BAŞKANI TEPKİ GÖSTERDİ


Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Kızılırmak Deltası'nın RAMSAR Sözleşmesi ile koruma altına alındığını belirterek, "Bu bir katliamdır. Bölgede aldığımız tedbirleri daha da arttıracağız. Bunu yapanlarda en kısa sürede yakalanıp cezalarını çekecekler" dedi.

kacak-avlanma-foto-sozcu2PERSONELE SORUŞTURMA

Kaçak avcıları yakalamak için çalışmalar devam ederken, çekilen görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan ve görüntülerde "Bu ne katliam, ş....lik ya. Yatmak yok arkadaşlar, bu ş....fsizlerden bunun hesabını soracağız. Ş....in çocukları ya. Adiler, ş....sizler ya" diyen personele soruşturma açıldığı belirtildi.

Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan yaban ördeklerini vuran kaçak avcıları yakalama çalışmaları devam ederken, avcıların onlarca yaban ördeğini vururken bölgeyi korumakla yükümlü personelin o sıralarda ne yaptığı merak konusu oldu?